Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΠΕΓΔΥ - ΠΣ Χανίων

Χανιά 24-3-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Αντί της βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται στον αγρότη και τον πολίτη βιώνουμε καθημερινά την απαξίωση του κλάδου των γεωπόνων με ότι αυτό επιφέρει στον πρωτογενή τομέα.
    Σε συνέντευξη τύπου (20-3-2014) ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής παρουσίασαν τα στατιστικά στοιχεία του πρωτογενή τομέα στο Νομό Χανίων. Ήταν εκκωφαντική η απουσία των εργαζομένων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Οι υπάλληλοι που μέσα από την καθημερινή τους δουλειά και σε συνεργασία με τους γεωπόνους  του ΚΕΠΠΥΕΛ (για θέματα πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπασμάτων) συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία και τα χρησιμοποιούν, είτε σαν εργαλείο δουλειάς, είτε τα αποστέλλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Οικονομικών-Εφορία, Στατιστική Υπηρεσία κλπ , δεν κλήθηκαν να πλαισιώσουν την παρουσίαση και να  απαντήσουν εμπεριστατωμένα σε πιθανές ερωτήσεις.
    Τα στατιστικά που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου δεν είναι «greek statistics»-στατιστικά που γίνονται για να γίνονται, αλλά πραγματικά στοιχεία-  και γι’ αυτό πρέπει να αποτελέσουν  σημείο συζήτησης και προβληματισμού για την αγροτική παραγωγή στο νομό Χανίων.
    Οι εργαζόμενοι δεν αναζητούν εύσημα αλλά αναγνώριση για ότι πράττουν στα πλαίσια της δουλειάς τους και την προώθηση του πρωτογενή τομέα. Με τον τρόπο αυτό φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΑΟΚ Χανίων είναι  υπάλληλοι άνευ  αντικειμένου αφού φάνηκε  στη συνέντευξη τύπου ότι τα αποτελέσματα ήταν προϊόν των συναδέλφων πεντάμηνης σύμβασης ειδικότητας Πληροφορικής και Διοικητικού και όχι γεωπόνων.
    Θεωρούμε ότι τέτοιες συνεντεύξεις για να έχουν την πρέπουσα σοβαρότητα πρέπει να παρουσιάζονται  από τους αρμόδιους επιστήμονες –γεωπόνους εφόσον πρόκειται για τον πρωτογενή τομέα.


Για το ΠΣ Χανίων της ΠΕΓΔΥ

Δασκαλάκη Άννα
Μουτσοπούλου Μαρία
Βογιατζάκης Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου