Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΓΕΩΤΕΕ/ΠΚ - Επιτακτική ανάγκη επίλυσης προβλήματος λειτουργίας γραφείων Διοίκησης Παραρτήματός μας

Προς : ΓΕΩΤΕΕ Κεντρική Διοίκηση Θεσσαλονίκη
                                                                                                               

ΚΟΙΝ/ΣΗ 
1. ΥπΑΑΤ Α. Γραφείο Γεν. Γραμματέα, Κον Μελά Δημήτριο, ggram@hq.minagric.gr, Β. Δ/νση Ε.Γ.Ο.Ι  Φαξ 210-5242508 Αχαρνών 2-ΑΘΗΝΑ
2. Υπ.Εσωτερικών Γεν. Δ/νση Προσωπικού ΟΤΑ, Δ/νση Οργανωσης & Λειτουργίας ΟΤΑ Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ    FAX 213-1364616/636

    Μετά την πρόσφατη απόφασή μας στις 7-2-2014 και σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης εκπροσώπων μας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Σπ. Μάμαλη, για την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος κανονικής λειτουργίας του Παραρτήματος μας εξαιτίας της έλλειψης διοικητικού ή άλλου προσωπικού, στην οποία μας υποδείχτηκε η διερεύνηση της δυνατότητας απόσπασης υπάλληλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία απέβη άκαρπη και έχοντας υπόψη τις παραπάνω έγγραφες προσπάθειές σας (σχετ.α- β), σας επισημαίνουμε ότι κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος.
    Όμως, χωρίς να παραγνωρίζουμε την κακή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Επιμελητήριό μας, μετά την εφαρμογή του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους μέσω των κρατικών ομόλογων (PSI) και την απώλεια μεγάλου μέρους των αποθεματικών μας, θεωρούμε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα οικονομικά δεδομένα, στην λογική της ισότητας των μελών και των παραρτημάτων, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία εγγεγραμμένων ανά Περιφέρεια και το διαθέσιμο διοικητικό και γεωτεχνικό προσωπικό που υπηρετεί στα παραρτήματα και την Κεντρική Υπηρεσία (14 άτομα).
    Κατόπιν τούτου, δεν νοείται να μην διαθέτει, ούτε ένα υπάλληλο το Παράρτημά μας, σε μόνιμη βάση και προσωρινά με απόσπαση από άλλο παρ/μα ή την κεντρική υπηρεσία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πάνω από 1600 ενεργά μέλη του, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι άνεργα και μάλιστα την ίδια περίοδο που το ΓΕΩΤΕΕ, ορθώς αναζητεί τρόπους για την είσπραξη των συνδρομών και λοιπών θεσμοθετημένων πόρων του, για να επιβιώσει. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι δεν μπορούν να ισχύουν, δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα μέλη του, είτε ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, είτε στην Bόρεια Ελλάδα, είτε στην Αττική.
    Συνεπώς η εξυπηρέτηση των μελών μας, δεν μπορεί να συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά μέσω τηλεφώνου με την Θεσσαλονίκη ή διαδικτυακά από την Κεντρική Υπηρεσία και μάλιστα χωρίς την παραμικρή αναζήτηση προσωρινής λύσης στα πλαίσια της νομιμότητας (ακόμη και της εφαρμογής της ΚΥΑ 87125/1-12-2010(ΦΕΚ 1943β) για προσωρινή πρόσληψη της πρώην συμβασιούχου υπαλλήλου μας Ελένης Παπαδακάκη μέχρι την οριστική και αμετάκλητη δικαστική επίλυση της μη επαναπρόσληψής της).   
    Επειδή το ζήτημα της επί 3ετία μη λειτουργίας του Αυτοτελούς Γραφείου Διοίκησής μας, δεν μπορεί να περιμένει άλλο και μάλιστα παραμονές νέας μετακόμισης, που προϋποθέτει καταγραφή υλικού, τακτοποίηση αρχείων και φακέλων, ιδιαίτερα εκείνων οικονομικού περιεχομένου αλλά και την συμπλήρωση του φακέλου του οικονομικού απολογισμού του οικ .έτους 2012 και την ολοκλήρωση του οικονομικού απολογισμού του οικ. Έτους 2013, που εκκρεμεί σε εφαρμογή των ισχυουσών σχετικών διατάξεων, (βλ. σχετ. γ-δ), παρακαλούμε όπως εισαχθεί το θέμα για λήψη απόφασης που θα δρομολογήσει λύση άμεσα στο αδιέξοδο της λειτουργίας μας αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει το Παρ/μα μας, προκειμένου να ανακαινιστεί το κτήριο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ , που μας εγκρίθηκε η παραχώρησή του πρόσφατα, πριν την μετακόμιση των γραφείων.
    Τέλος, θεωρούμε ότι για την προσωρινή άμεση αντιμετώπιση των οξυμένων τρεχουσών διοικητικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων, θα πρέπει να γίνει εισήγηση προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Αγροτ.Αναπτ.&Τροφίμων και Εσωτερικών (που κοινοποιείται το παρόν έγγραφο) για διευκόλυνση των παρακάτω αναφερόμενων μελών, της Διοικούσας Επιτροπής μας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα για απαλλαγή από τα καθήκοντά τους τουλάχιστον για μία ημέρα εβδομαδιαίως μέχρι κάλυψης της κενής θέσης του Αυτοτελούς Γραφείου Διοίκησής μας, στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας (βλ. σχετ. δ και ε.):

 α) Στυλιανού Ευγενία, Αντιπρόεδρος, υπάλληλος Δήμου Αστερουσίων-Αρχανών,
 β)Ντουντουνάκης Ελευθέριος, Γεν.Γραμματέας, υπάλληλος Περιφ. Κρήτης ΔΑΟΚ Π.Ε Χανίων,
γ) Τίγκιλης Γεώργιος, Οργανωτικός Γραμματέας, υπάλληλος Δήμου Ηρακλείου,
δ)Φωτάκης Ιωάννης, Οικον. Υπεύθυνος, υπάλληλος Δ/νσης Δασών Χανίων Αποκ. Δ/σης Κρήτης
ε)Ξυλούρη Γεωργία, μέλος Δ.Ε και μέλος Επιτροπής Παραλαβής υλικών & δαπανών, υπάλληλος  Δ/νσης Δασών Ηρακλείου Αποκ. Δ/σης Κρήτης

                           
                            Ο   Πρόεδρος Δ.Ε


                            Δρ.Αλ.Στεφανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου