Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΕΓΔΥ - Δελτίο Τύπου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η επίθεση της δικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ γίνεται ολοένα και πιο σφοδρή. Διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο, δραστική μείωση μισθών, φοροληστεία, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, επέκταση ελαστικών σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση απολύσεων, πλειστηριασμοί και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Ο «εξορθολογισμός» και η «εξυγίανση» του δημόσιου τομέα που δήθεν επιχειρείται μέσω των νέων οργανογραμμάτων, την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών και του νομοσχεδίου που έφερε η Κυβέρνηση στη Βουλή για την αξιολόγηση και τις καταργήσεις οργανισμών δεν έχουν στόχο ούτε την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ούτε αποτελούν μόνο μνημονιακές απαιτήσεις. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, είναι στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ (Συνθήκη του Μάαστριχτ, Λευκή, Πράσινη Βίβλος, Στρατηγική της Λισσαβόνας, κτλ.) με στόχο την παραπέρα προσαρμογή της Δημόσιας Διοίκησης στις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας-ανταγωνιστικότητας, την πλήρη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και την ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται (αλλαγή εργασιακών σχέσεων εργασίας, απολύσεις, υποβαθμισμένες και ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες για τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον μικρό και μικρομεσαίο αγρότη). Εξάλλου το ομολογούν και οι ίδιοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ΥΔΜΗΔ, Κ. Μητσοτάκη, η «ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» ή ότι «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ»….

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε πλέον αυταπάτες ότι εμάς τους γεωτεχνικούς-γεωπόνους δεν μας αφορούν τα μέτρα, λόγω του κλάδου μας, του επιπέδου εκπαίδευσης (ΠΕ), των πολλών προσόντων μας ( κάτοχοι μεταπτυχιακού, διδακτορικού κτλ.), του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), ή της κομματικής μας ταυτότητας. Οι απολύσεις μας αφορούν όλους, γιατί δεν έχουν χρώμα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των χιλιάδων εκπαιδευτικών με ή χωρίς μεταπτυχιακά και διδακτορικά που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, των γιατρών, και ο κατάλογος των απολύσεων είναι μακρύς.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί οργανικές θέσεις και απολύει εργαζόμενους, νοικιάζονται εκατοντάδες άνεργοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σε άλλες υπηρεσίες στο Δημόσιο μέσω ΜΚΟ ή μέσω ΟΑΕΔ με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και ασφαλιστική κάλυψη.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ το σχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ όλων των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση στο ΥΠΑΑΤ. Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους.
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Να πάρουν πίσω το έγγραφο με τα περιγράμματα θέσεων. Δεν έχουμε αυταπάτη ότι αυτά θα αποτελέσουν ένα από τα εργαλεία των επερχόμενων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Τα περιγράμματα θέσεων πρέπει να γίνουν με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών, των αγροτών και το λαού και όχι να αποτελούν άσκηση επί χάρτου.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην απεργία την ημέρα κατάθεσης & ψήφισης του σχεδίου νόμου του ΥΔΜΗΔ για τις καταργήσεις φορέων Δημοσίου και την «αξιολόγηση» των ΔΥ που στόχο έχει την επιβολή στους χώρους εργασίας του νόμου του φόβου και της σιωπής.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου