Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών πραγματοποιείται από την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 στο μεσαιωνικό κάστρο Λαμίας.
Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 30 Αυγούστου κατά την τελετή έναρξης εκτός από την κεντρική ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητή κ. Τσαυτάρη Αθανασίου, στην οποία θα περιγραφεί το όραμα του Υπουργείου και οι προοπτικές που διανοίγονται στον πρωτογενή τομέα για την επόμενη περίοδο θα υπάρξουν δύο εισηγήσεις οι οποίες θα πραγματευτούν θέματα πολιτισμού. Η κ. Παπακωνσταντίνου Μαρία, διευθύντρια της 24ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα παρουσιάσει την ιστορία του Κάστρου Λαμίας στη διαδρομή των αιώνων και η κ. Αβραμίδου Έλενα, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και πρώην μορφωτική σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κίνα θα συνδέσει την αγροτική ανάπτυξη με τον πολιτισμό και τον τουρισμό χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τη χώρα μας και την Κίνα σε μία προσπάθεια προσέγγισης των δύο πολιτισμών. 
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 31 Αυγούστου οι εργασίες του συνεδρίου αναπτύσσονται σε τρεις (3) διακριτές αλλά συνεκτικές μεταξύ τους ενότητες, πολύ σημαντικές για τους νέους αγρότες.
ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: «Ελληνική αγροτική οικονομία, 2014 – 2020, μεταφράζοντας τις εξελίξεις σε θετικό αποτέλεσμα» 
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: «Αγροτικό επιχειρείν & αειφορική διαχείριση, αναδεικνύοντας την πολυλειτουργικότητα γεωργίας & κτηνοτροφίας».
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ: «Στροφή στον πρωτογενή τομέα, επιτυχημένες καινοτόμες ελληνικές ιστορίες». 
Η τρίτη μέρα του συνεδρίου, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν δορυφορικά συμπόσια και αναφέρονται στα αρωματικά φυτά, τις προοπτικές που διανοίγονται σε αυτόν τον τομέα και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον κλάδο και η άλλη ενότητα κάνει αναφορά σε νέες καλλιέργειες, τις προοπτικές τους, τους κινδύνους που ενέχουν και τον τρόπο οργάνωσης που θα πρέπει να υπάρξει για να θεωρηθούν πετυχημένες. 
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
Η είσοδος για το συνέδριο είναι ελεύθερη. Η Π.Ε.Ν.Α. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την ενημέρωση και γνώση των νέων αγροτών χωρίς να τους επιβαρύνει οικονομικά. Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο το οποίο προσφέρεται δωρεάν. Αλλά και για τους νέους αγρότες οι οποίοι θα έρθουν από μακριά η Π.Ε.Ν.Α. και η Ε.Ν.Α. Φθιώτιδας σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Λαμίας και Λουτρών Υπάτης προσφέρουν τη διαμονή των συνέδρων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές όπως μπορείτε να δείτε από το κόστος διαμονής των ξενοδοχείων της περιοχής.
Έτσι λοιπόν οι σύνεδροι – νέοι αγρότες επιβαρύνονται μόνο τα έξοδα διαμονής τα οποία είναι ελάχιστα. Τόσο η διατροφή όσο και η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν και επιπλέον με τη στήριξη του συλλόγου γυναικών Υπάτης αλλά και της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης θα υπάρξει διασκέδαση μέχρι το πρωί αλλά και μέριμνα για τα συνοδά μέλη ώστε να περιηγηθούν στα εξαίρετα μνημεία και τις ομορφιές της περιοχής.
ΔΙΑΜΟΝΗ:
Οι πρόεδροι των Ενώσεων Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σημαντικό αυτό συνέδριο μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τα ξενοδοχεία της περιοχής που βρίσκονται στον αναρτημένο κατάλογο ώστε να μεριμνήσουν για το κλείσιμο δωματίων των μελών τους. Με αυτό τον τρόπο όλα τα μέλη της Ένωσης μπορούν να διαμείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο με μέριμνα του προέδρου. Φυσικά μπορεί κάθε μέλος χωριστά να επικοινωνεί με το ξενοδοχείο της αρεσκείας του ώστε να κλείσει δωμάτιο για το συνέδριο μόνος του. η διαμονή επιβαρύνει του συνέδρους.


Πρόγραμμα Συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου