Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΠΟΓΕΔΥ - Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων και η πρόχειρη  κυριολεκτικά προσέγγιση του πάλαι ποτέ υφυπουργού εσωτερικών  δε μας ξάφνιασε. Αντίθετα ήταν αναμενόμενο, αυτή τη  χρονική και πολιτική συγκυρία,  προβεβλημένα  στελέχη αυτού του βεληνεκούς, τα οποία ατύχησαν στην λήψη υπουργικών θέσεων, να διαπρέψουν με τις «ηχηρές» τοποθετήσεις τους, αλλά δυστυχώς γι αυτά «κενές περιεχομένου» και στερούμενες παντελώς των πραγματικών στοιχείων.

 Ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος  του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ανέφερε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως «τυπικό παράδειγμα» της «λυτρωτικής» έννοιας του κρατικού υπαλλήλου και της συνεπεία  αυτής «διαθεσιμότητας – κινητικότητας», το παράδειγμα  στελέχωσης  μιας Δασικής υπηρεσίας όπου σε έναν «Νομό Α με 14 Δασολόγους» και μιας άλλης σε έναν «Νομό Β με 1 Δασολόγο ή και κανέναν».

 Ο κος Κουκουλόπουλος συνέχισε τις ανακριβείς αναφορές του στοχοποιώντας και την Κτηνιατρική Υπηρεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., στην οποία επέδωσε ως προσωπικό το 85% των κτηνιάτρων της χώρας και την αρμοδιότητα της έγκρισης των σχεδίων βελτίωσης. Για την δική του ενημέρωση ,τον πληροφορούμε πως ο αριθμός των κτηνιάτρων της Γεν. Δ/νσης Κτην/κής του ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι 37 από συνολικά 722 Κτηνιάτρους οι οποίοι υπηρετούν κυρίως στην Περιφέρεια και ότι η Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν εγκρίνουν σχέδια βελτίωσης. Όσο αφορά τις δηλώσεις του για τους 4.500 Γεωπόνους, μάλλον αντλεί τα στοιχεία του από άλλες χώρες ή τα βλέπει στον ύπνο του. (Οι Γεωπόνοι που υπηρετούν σε Δήμους, Αιρετές Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Περιφέρειες και ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι 2.200).

 Μήπως  είναι υποχρέωση του να έχει την στοιχειώδη γνώση της δομής, οργάνωσης και των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών κατά των οποίων τοποθετείται άστοχα  και επικίνδυνα, παραπληροφορώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 Εκτός βέβαια της αναμενόμενης εύκολης στοχοποίησης υπηρεσιών και υπαλλήλων, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη νέα αυτή πρόκληση ενός, επιεικώς άσχετου με το θέμα πολιτικού άνδρα,  που μάλιστα πέρασε και από θέση ευθύνης.

 Η ΠΟΓΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία καταδικάζουν τέτοιου είδους δηλώσεις που μάλλον σε φτηνά πολιτικά πυροτεχνήματα μας παραπέμπουν. Δυστυχώς  κάποιοι επιμένουν να επαναλαμβάνονται. Οι  ίδιες ακριβώς αναφορές , οι ίδιες αιτιάσεις  ανά τακτά χρονικά διαστήματα επανέρχονται (π.χ. 15.09.11 σε τηλεοπτική εκπομπή, 18.06.12 σε ιστοσελίδα κ.λ.π). Ευτυχώς για την Ελληνική Κοινωνία  όλοι κρινόμαστε και ιδιαίτερα οι πολιτικοί που όταν δεν έχουν ίχνος γνώσης και όταν ο λόγος τους στερείται κάθε λογικού επιχειρήματος, πρέπει να ανησυχούν για τη δική τους κοινωνική διαθεσιμότητα. 

 Φαίνεται ότι το μόνο που αποκόμισε ο πρώην Υφυπουργός, από τη κυβερνητική του θητεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, είναι ο αριθμός των υπηρετούντων Δασολόγων σε έναν κατεξοχήν παραγωγικό και δύσκολο από άποψη Δασολογικής επιστήμης νομό. Και αυτό θα ήταν θεμιτό, αν ο αριθμός αυτός αποτελούσε ερέθισμα για τη διερεύνηση του κατά πόσο επαρκεί αυτός ο αριθμός υπηρετούντων Δασολόγων, προκειμένου να ανταπεξέλθει τόσο στην προστασία, διαχείριση και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων , όσο και για να σταθεί δίπλα στον ορεινό δασόβιο και παραδασόβιο πληθυσμό.

 Είναι τουλάχιστον ατυχείς και άστοχες τέτοιου είδους παρεμβάσεις, για μία τραγικά υποστελεχωμένη δασική υπηρεσία, η οποία σε επίπεδο ελληνικής επικράτειας προσπαθεί να διαχειριστεί και να προστατέψει, μετά και την ενσωμάτωση των αρμοδιοτήτων της αγροφυλακής, το 95% της ελληνικής γης. Και για να τελειώνουμε: Το ερώτημα δεν είναι αν περισσεύουν οι 14 Δασολόγοι του Ν. Δράμας (γιατί σίγουρα δεν περισσεύουν), αλλά ο ένας Δασολόγος που έχει απομείνει στο Αίγιο, στα Καλάβρυτα, στην Τρίπολη, στη Βυτίνα, στη Σπάρτη, στο Γύθειο, στο Λαύριο και σε τόσες άλλες δασικές υπηρεσίες.

 Η  ΠΟΓΕΔΥ  και η Ένωση Δασολόγων, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του δασικού Τομέα και τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών (σε έμψυχο δυναμικό, πόρους και μέσα) για την υλοποίηση του έργου τους και την ανάγκη να σταθεί στο πλευρό του πολίτη της ορεινής υπαίθρου, ζητούν,  να ενισχυθούν οι  Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με επιστημονικό (δασολογικό) προσωπικό και θεωρούν  ότι τα διοικητικά και τα περιβαλλοντικά προβλήματα δε λύνονται με πρόχειρες, αποσπασματικές ή και για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων δηλώσεις σε βάρος των  εργαζομένων, αλλά μόνο με το σεβασμό και τη σοβαρή αντιμετώπιση τους από την Πολιτεία (στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων) και την έμπρακτη  στήριξη από αυτήν του πάγιου και επίκαιρου και σήμερα αιτήματος μας, για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΠΟΓΕΔΥ
ΠΕΓΔΥ
ΠΕΔΔΥ
ΠΕΚΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου