Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου ΠΕΓΔΥ για πολυνομοσχέδιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ψηφίστηκε στη Βουλή την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και κατ’ εντολή των Δανειστών μας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα - φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί το Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, το τσάκισμα των μισθών, και συντάξεων, τη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την αποσάθρωση του αγροτικού τομέα! Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο:
  • Φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους.
  • Εισάγει νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη.
  • Επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζοντας υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1.000 ευρώ μεικτά.
  • Ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ και θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων.
  • Αυξάνει τις τιμές σε βασικά είδη με την επιβολή ΦΠΑ 23%. Αυξάνει ακόμα και την τιμή στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
  • Επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στον αγροτικό τομέα με την φοροκαταιγίδα, την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου, την αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, την αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, την επιβολή του ΕΦΚ στα οινολογικά προϊόντα κ.ά..

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το πόρισμα των "ΣΟΦΩΝ", δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 15 Οκτώβρη προκειμένου να αποτελέσει το επιστημονικά τεκμηριωμένο άλλοθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στόχο την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, μέσω του πολυνομοσχεδίου.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ
η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν από τη μια μεριά διατυμπανίζει το μεγάλο ενδιαφέρον της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς και από την άλλη μεριά ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, από χρέη, από πρόστιμα και αναδρομικά! ΧΑΡΙΖΕΙ εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγά τις ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων, καταδικάζει σε δουλειά μέχρι τον τάφο όσους ασχολούνται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αυξάνει τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40!

Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση! Μπορούμε να τους σταματήσουμε αρκεί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Ο νέος ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΔΕΝ θα περάσει με σιγή νεκροταφείου. ΔΕΝ θα επιτρέψουμε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους εντολείς τους να μας κάνουν συνένοχους στο σφαγιασμό των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας.

Την κυβερνητική, και όχι μόνο, προπαγάνδα περί πολιτικής σταθερότητας και ‘’ανάπτυξης’’ που διατυμπανίζουν και η οποία συνεπάγεται μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας τους τη ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!!!

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ
με ζωή χωρίς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα χέρια μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΓΔΥ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτωβρίου στην Ομόνοια στις 6:30μ.μ. ενάντια στη νέα επίθεση σφαγιασμού των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας.

Δεν υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα! Όλοι στο δρόμο, ξεσηκωμός, κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

Το συλλαλητήριο αυτό να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας για μια ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ & ΑΝΕΡΓΙΑ. Προετοιμαζόμαστε για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοεμβρίου.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΉΣΤΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου