Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΓΔΥ - Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ)
Περιφερειακά Συμβούλια Ηρακλείου,  Λασιθίου, Ρεθύμνου,  Χανίων
                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το Σάββατο 25/1  εκπρόσωποι από τα Περιφερειακά Συμβούλια της ΠΕΓΔΥ όλης της Κρήτης συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Συζητήθηκαν θέματα του πρωτογενή τομέα και των (γεωπονικών) υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.
    Από την πλευρά των γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη νέα ΚΑΠ και το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Περιφέρεια Κρήτης με παρεμβάσεις ώστε τα κονδύλια που θα διατεθούν να βοηθήσουν πραγματικά  την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη.  Η στροφή του κοινού προς τον πρωτογενή τομέα κάνει μεγαλύτερη την ανάγκη για υπηρεσίες που θα μπορούν να ενημερώσουν και να κατευθύνουν τόσο σε καθημερινή βάση όσο και γενικότερα με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων.
    Η μείωση του προσωπικού ήταν κοινή διαπίστωση και η πρόταση που υποβλήθηκε ήταν να προκηρύξει  η Περιφέρεια θέσεις γεωπόνων μέσω μετατάξεων από άλλους φορείς του Δημοσίου και να διεκδικήσει την άμεση πρόσληψη των ήδη επιτυχόντων Γεωπόνων/Κτηνιάτρων από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
    Ανάμεσα στα αιτήματα που τέθηκαν ήταν η ενιαία λειτουργία της Περιφέρειας Κρήτης τόσο όσον αφορά τη δυνατότητα επιλογής ωραρίου, χορήγησης αδειών κλπ αλλά και την ενιαία αντιμετώπιση του πολίτη –ίδια διαδικασία σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες.     Η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικών κλπ και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα μπορούσαν να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Η τροποποίηση του οργανογράμματος της Περιφέρειας θεωρείται αναγκαία ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες αλλά και τα δεδομένα των υπηρεσιών.
    Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων για τις κρίσεις των προϊσταμένων ήταν ένα αίτημα που τέθηκε υπόψη του κ. Αρναουτάκη καθώς και άλλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών (έλλειψη υπηρεσιακών αυτοκινήτων αλλά και οδηγών για αυτοψίες κλπ) . Ζητήθηκε επίσης η συνδρομή του στην μετακίνηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων σε κτίριο της Αντιπεριφέρειας πιο κοντά στην πόλη των Χανίων αφού και στη μετακίνηση της ΔΑΟΚ Ηρακλείου σε άλλο σύγχρονο κτίριο η συμβολή του ήταν καθοριστικής σημασίας. .
    Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης ήταν ενήμερος για τα περισσότερα θέματα που του τέθηκαν και ανοικτός στην συζήτηση προτάσεων και την  ανεύρεση λύσεων. Ελπίζουμε στη συνέχεια της συνεργασίας και στη δρομολόγηση λύσεων σε όσα προβλήματα είναι δυνατόν στο άμεσο μέλλον.

Για τα ΠΣ  Ηρακλείου,  Λασιθίου, Ρεθύμνου,  Χανίων

Βλαχάκης Μαρίνος, Παρασύρη Ελένη
Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος, Φιορέντζη Γεωργία
Τζιφάκη Εύα
Δασκαλάκη Άννα, Μουτσοπούλου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου