Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΓΕΔΥ - Δελτίο Τύπου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΟΓΕΔΥ)
Αθήνα 26-11-2013

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα όλοι οι γεωτεχνικοί βιώνουμε μια πρωτοφανή αντιλαϊκή επίθεση από τη μνημονιακή κυβέρνηση που αποσκοπεί στην αποσάθρωση κάθε εργασιακού, ασφαλιστικού και θεσμικού δικαιώματος και κατάκτησης. Η επίθεση αυτή εκδηλώνεται αφ’ ενός με τη λήψη οικονομικών ή ασφαλιστικών μέτρων και αφ’ ετέρου με την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας αλλά και το ξεπούλημα αντικειμένων και υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόθεση ξεπουλήματος αντικειμένων της Κτηνιατρικής πού μεθοδεύεται μέσω της θέσπισης του «κτηνιάτρου εκτροφής» αλλά και της ανάθεσης εργαστηριακών αναλύσεων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του επίσημου ελέγχου, σε εργαστήρια Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, χωρίς καν να εξετασθεί εάν τα τελευταία πληρούν ή όχι τις απαιτήσεις της Ενωσιακής Νομοθεσίας, για της τήρηση της οποίας υποτίθεται ότι κόπτονται οι εμπνευστές των παραπάνω.

Για να αντισταθούμε σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση, οφείλουμε, και το έχουμε επιτύχει στο μέγιστο βαθμό, να παραμείνουμε ενωμένοι εστιάζοντας σε αυτά που μας ενώνουν. Δυστυχώς όμως υπάρχουν ορισμένες ελάχιστες παραφωνίες, από συναδέλφους που αποσκοπούν μόνο και μόνο στην προσωπική τους ανέλιξη, και τις οποίες όλοι οφείλουμε να απομονώσουμε και να καυτηριάσουμε.

Έτσι στο ξεπούλημα των αντικειμένων και στην υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών βλέπουμε να πρωτοστατούν και υπηρεσιακά στελέχη που έχουν μεταβληθεί σε παρατρεχάμενους της πολιτικής ηγεσίας ευελπιστώντας προφανώς στην εύνοιά της.

Επίσης έχει παρατηρηθεί κάποια στελέχη, νεόκοποι προϊστάμενοι Δ/νσεων, ζαλισμένοι από την απότομη άνοδο και την ανέλπιστη πρόσβαση στην εξουσία να θεωρούν ότι μπορούν να εκφράζουν προσωπικές απόψεις για υπηρεσιακά θέματα του Υπουργείου, χρησιμοποιώντας για αυτό και τις ποιο άσχετες αφορμές.

Υπενθυμίζουμε ότι αξιόλογα γεωτεχνικά στελέχη στο ΥΠΑΑΤ και στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο γεωτεχνικό δυναμικό όλων των γεωτεχνικών δομών, είναι αναξιοποίητοι. Ταυτόχρονα παρατηρείται το φαινόμενο περιέργων προωθήσεων συναδέλφων από τους άμεσους προϊσταμένους τους.

Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο, νέοι σε χρόνια υπηρεσίας συνάδελφοι, να έχουν επιδοθεί σε συνεχές κυνήγι μορίων για να επισπεύσουν την ιεραρχικής του εξέλιξη και να προβαίνουν σε αντισυναδελφικές συμπεριφορές προκειμένου να συμμετάσχουν ακόμα και σε σεμινάρια που δεν άπτονται του εργασιακού τους αντικειμένου. Πρόσφατα παρατηρήθηκε να προτείνονται από τους προϊσταμένους τους υπάλληλοι για απονομή επαίνου (με ότι αυτό συνεπάγεται στη μοριοδότηση), επειδή εκτελούσαν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους δηλαδή έκαναν το αυτονόητο, όπως κάνουν όλοι οι Γεωτεχνικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι. Τη συγκεκριμένη πρόταση φυσικά απέρριψε ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΥΠΑΑΤ.

Κάνουμε γνωστό σε όλους ότι η ΠΟΓΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της θα συνεχίσουν να διαφυλάσσουν την ενότητα τη συναδελφικότητα και την ευγενή άμιλλα σε όλους τους Γεωτεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους. Δεν θα επιτρέψουν την εκδήλωση αντισυναδελφικών συμπεριφορών και πρακτικών που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές τις οποίες έχουμε διαγράψει οριστικά.

Οι Γεωτεχνικοί πάντα ασχολούνται με το Δάσος και όχι με το Δένδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου