Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ-Δήμητρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27.08.2013
Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τη Διοίκηση για το θέμα του ελλειμματικού προϋπολογισμού και της επιδιωχθείσας εξαίρεσης του Οργανισμού από το καθεστώς ΔΕΚΟ (μνημονιακές υποχρεώσεις στον προϋπολογισμό), με σχετική τροπολογία.
Η Διοίκηση ενημέρωσε το Σύλλογο ότι η κατάθεση της τροπολογίας την περασμένη Παρασκευή 23.08.2013, απορρίφθηκε από τον Υπουργό Οικονομίας, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος ήταν επιφυλακτικός και για λόγους αρχής (να μην ενθαρρύνει παρόμοιες κινήσεις), αλλά και γιατί είχε αρνητική υπηρεσιακή εισήγηση από το ΓΛΚ. Η Διοίκηση εξήγησε ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για μεταστροφή της κατάστασης αυτής, παρόλα αυτά αναγνώρισε ότι εάν τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή, τότε ο Οργανισμός θα βρεθεί άμεσα προ πλήρους αδιεξόδου.
Ο Σύλλογος επέμεινε να πληροφορηθεί συγκεκριμένα ποιες θα είναι οι συνέπειες στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον, για τον οργανισμό και τους εργαζόμενους, εάν η προσπάθεια αυτή δεν ευοδωθεί εκ νέου. Δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά ήταν ξεκάθαρο από την πλευρά της Διοίκησης, ότι προκύπτει πλέον άμεσα, θέμα επιβίωσης του Οργανισμού.
Το ΔΣ συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και συμφώνησε ότι:
Εκτιμάμε ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική επίλυσης του προβλήματος, είτε με εξαίρεση από το καθεστώς ΔΕΚΟ, είτε με τροποποίηση του προϋπολογισμού. Η πορεία του Οργανισμού είναι ολοταχώς φθίνουσα με τελική κατάληξη - και μάλιστα σύντομα - το κλείσιμό του. Κάθε πιθανότητα επίλυσης με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης και της διαχείρισης έχει εξαντληθεί. Οποιοσδήποτε εφησυχασμός με την παρηγοριά ότι ίσως τα δεδομένα αυτά να αλλάξουν στο μέλλον, λειτουργεί εις βάρος όλων μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τον Σύλλογο ,να μην μείνουν θεατές στην επίθεση , που φέρνει ο οικονομικός στραγγαλισμός του Οργανισμού, τις απολύσεις που ακολουθούν σύντομα στον Οργανισμό, τις απολύσεις αυτή τη στιγμή χιλιάδων εργαζόμενων στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση του οκταώρου και της πενθήμερης εργασίας, την κατάργηση της ασφαλισμένης εργασίας, την αιματηρή φορολόγηση, κτλ.
 Τα παραπάνω δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η απάντηση μας θα πρέπει να είναι άμεση και να χτυπάει την αιτία, που γεννά τα προβλήματα μας. Δεν είναι καμία άλλη από την «πολυδιαφημισμένη» ανταγωνιστικότητα, την «υγιή» επιχειρηματικότητα, το «πολυπόθητο» κέρδος, που μας διατυμπανίζει καθημερινά η κυβέρνηση.
Αυτές οι κατευθύνσεις προωθούνται από την ΕΕ, ενισχύοντας καθημερινά τους μεγάλους επιχειρηματίες για να βγουν αλώβητοι από την καπιταλιστική κρίση. Κρίση που την πληρώνουμε εμείς, (με την δουλειά μας, με την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας).

Με αυτές τις σκέψεις το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
 
-      Καλεί τους εργαζόμενους στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε ΜΑΖΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΑΓΩΝΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, κατάληψη και κλείσιμο των περιφερειακών δομών και της κεντρικής υπηρεσίας του Οργανισμού και πορεία στο ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να συναντηθούμε με τους απεργούς του Υπουργείου. Η απεργία είναι προειδοποιητική και σκοπό έχει να δηλώσει με το πιο ισχυρό τρόπο ότι η ανοχή μας έχει πλέον εξαντληθεί.
 
-      Συγκαλεί Γενική Συνέλευση του ΣΥΛΕΕΓΟ την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση της δράσης μας, εκτιμώντας τα όποια δεδομένα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.
 
-      Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι πέρα από το ζωτικής σημασίας θέμα του προϋπολογισμού του Οργανισμού, την εβδομάδα αυτή δρομολογείται η διαθεσιμότητα-απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα. Στο ΥΠΑΑΤ και στον ΕΦΕΤ οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει (48ωρη την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 /8) και η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης αποτελεί έμπρακτο συντονισμό μας με τους συναδέλφους, ο οποίος πρέπει να κλιμακωθεί με προοπτική την απεργία διαρκείας.
 
-      Θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου, όπου θα αναδεικνύεται η σημαντική βλάβη που προκαλείται στην αγροτική ανάπτυξη και παραγωγή, η αδυναμία λειτουργίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και θα διοργανωθεί συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό.

Ή εμείς ή αυτοί
Αγώνας για την ανατροπή αυτών
που καταστρέφουν τη ζωή μας και το μέλλον μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου