Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΓΕΔΥ - Εξώδικη Γνωστοποίηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΟΓΕΔΥ)
Αθήνα 28 Ιανουαρίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ


ΠΡΟΣ :
  1. Τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Β. Σοφίας 15, 106 74, Αθήνα.
  1. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αχαρνών 2, 101 76, Αθήνα.
  1. Τον Υπουργό Οικονομικών
Νίκης 5-7, 101 80, Αθήνα.
  1. Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
Πειραιώς 40, 101 82, Αθήνα.
5) Τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Αμαλιάδος 17 Αθήνα.
ΚΟΙΝ.:
α. Περιφερειάρχες
β. Ένωση Περιφερειών Ελλάδας Μεσογείων 15 Τ.Κ. 11 526

Έδρες τους


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), με υπομνήματα και παραστάσεις ενημέρωσε τα αρμόδια Υπουργεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γεωτεχνικοί, μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της, στην εκτέλεση των εργασιών τους και τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και στο εισόδημα των παραγωγών. Η ΠΟΓΕΔΥ επισήμανε εγκαίρως και τεκμηριωμένα για :
  1. Την αποδιοργάνωση και αποστελέχωση των υπηρεσιών γεωργίας στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, στις Αιρετές Περιφέρειες της χώρας και τις επιπτώσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων γεωργίας και κτηνοτροφίας, στη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής
β. Τη σημαντική μείωση στις οικονομικές αποδοχές μας κατά 40%.
γ. Τον περιορισμό στις εκτός έδρας μετακινήσεις των Γεωτεχνικών (περιορισμός ημερών και αλλαγή προϋποθέσεων για εκτός έδρας μετακινήσεις) που στην ουσία ακυρώνει την επιστημονική τους παρουσία και προσφορά στον αγροτικό τομέα και τους καθιστά «υπαλλήλους γραφείου», με καταλυτικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιστημονική υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και στη διασφάλιση και τον έλεγχο της ποιότητας των παραγόμενων και εισαγόμενων φυτικών και ζωικών προϊόντων.
δ. Τη μη απόδοση των δεδουλευμένων της υπερωριακής απασχόλησης στους δικαιούχους Γεωτεχνικούς, παρόλο που έχουν εισπραχθεί από τους ιδιώτες, και έχουν αποδοθεί στους κωδικούς εσόδων όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία από το Σεπτέμβριο του 2011 έως σήμερα

Η ΠΟΓΕΔΥ είχε γνωστοποιήσει έγκαιρα στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τα προβλήματα αυτά και ζητούσε επιτακτικά την αναγκαιότητα επίλυσής τους. Τις δυσμενέστατες συνέπειες όσο αφορά τη Δημόσια Υγεία και κυρίως την καταρρέουσα οικονομία της χώρας (μείωση έως και αναστολή των εξαγωγών-εισαγωγών ζώντων ζώων, προϊόντων ζωικής προέλευσης και αγροτικών προϊόντων ,αδυναμία λειτουργίας σφαγείων και πτηνοσφαγείων ,αδυναμία έλεγχου των ψαριών στις ιχθυόσκαλες), καθώς και τις καθυστερήσεις στη σύνταξη των Δασικών Χαρτών, θα βαρύνουν αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα αίτημά μας δεν έχει επιλυθεί και αυτό θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ομαλή, έγκαιρη και έγκυρη διεξαγωγή των ελέγχων και περικλείει σοβαρούς κινδύνους καταλογισμού ευθυνών για τα μέλη μας.
Κατόπιν τούτου η ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) σε εκτέλεση απόφασης της Γενικής Συνέλευσης 29/11/2012 αποφάσισε να προχωρήσει σε αποχή διαρκείας από εργασίες: εκτός του κανονικού ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις εργάσιμες ημέρες, όπως και κατά τις εξαιρέσιμες, τις αργίες, Σάββατα και τις Κυριακές από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013.
Τα ανωτέρω σας γνωστοποιούμε σύμφωνα με το Νόμο 1264/1982.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους που απευθύνεται αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως, που θα συντάξει προς γνώση των τελευταίων και για τις νόμιμες συνέπειες.

Για την ΠΟΓΕΔΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Α. ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου