Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της ΠΕΑΣΓΕ για τις μετακινήσεις συναδέλφων στον ΕΛΓΑ

ΑΘΗΝΑ 17-7-20102010

Η μετακίνηση Γεωπόνων από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης στον ΕΛΓΑ για τη διενέργεια εκτιμήσεων αποτελεί μια ακόμα επίθεση στο δικαίωμα μας στην εργασία κι ένα ακόμα βήμα απαξίωσης του ΕΛΓΑ. Οι μετακινήσεις, η λογική «καλύπτω τρύπες» -αντί για νέες προσλήψεις- θα πλήξει την αποτελεσματικότητα του παραγόμενου έργου αλλά και τις συνθήκες εργασίας του μόνιμου προσωπικού. Η δυσλειτουργία-διάλυση οργανισμών που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου οδηγεί ήδη στα όρια της επιβίωσης τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών, αποδεικνύοντας πόσο ψεύτικες είναι –στην εποχή του ΔΝΤ- οι εξαγγελίες για «αγροτική ανάπτυξη».

Η απόφαση για ολοκληρωτική περικοπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου καταδικάζει χιλιάδες συναδέλφους στη μακροχρόνια πια ανεργία ή στην «καλύτερη» περίπτωση στην ετεροαπασχόληση, καταργώντας στην πράξη το ίδιο το επάγγελμα του Γεωπόνου.


· Όχι στην απαξίωση του ΕΛΓΑ-Καμιά μετακίνηση Γεωπόνων από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης-Στελέχωση του οργανισμού με προσωπικό.
· Όχι στην ανεργία-Άμεσες, μαζικές, αξιοκρατικές προσλήψεις Γεωπόνων στον ΕΛΓΑ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Βαρούνης Τάσος

Η Γεν. Γραμματέας
Ζούβελου Σταυρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου