Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση του ΣΓΝΗ σχετικά με πρόσφατες ερωτήσεις και επερωτήσεις.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως όταν κάποιος πολιτευτής θέλει να "ακουστεί" ή να βγει στο προσκήνιο χρησιμοποιεί διάφορα μέσα, έντιμα και άτιμα, ακόμη και αρνητική διαφήμιση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει κάποιους τρίτους που για χι-ψι λόγους είναι στο προσκήνιο. Είναι βασικοί κανόνες της δημοσιότητας.
Ως Σύλλογος Γεωπόνων έχουμε την υποχρέωση να φωνάξουμε και να πολεμήσουμε για τα δικαιώματά μας, τις αρχές που πρεσβεύουμε, την ανάπτυξη και το μέλλον της Γεωργίας. Δεν είναι δυνατόν ως σκεπτόμενοι άνθρωποι να δεχτούμε να τεθεί θέμα εξίσωσης των πτυχίων πενταετούς (ΠΕ), που στο εξωτερικό ισοδυναμούν με Master, με πτυχία τετραετούς (τριών και μισή για την ακρίβεια) (ΤΕ) εκπαίδευσης. Λείπουν 2 εξάμηνα φοίτησης, κάμποσα μαθήματα και ειδίκευση. Για να μην αναφερθούμε στο επίπεδο εκπαίδευσης. Εξίσου αδιανόητο βέβαια είναι να ακούμε και να διαβάζουμε πως οι προσλήψεις στην Αγρογή δεν έγιναν με ρουσφετολογικό τρόπο και είναι νόμιμες.
Αρχική σκέψη ήταν να απαντήσουμε κατάλληλα προβάλλοντας και προωθώντας τα προβλήματά μας ως κλάδος, την ανεργία, τα επαγγελματικά δικαιώματα, την ειδίκευση, τους Γεωργικούς συμβούλους, το συνταγολόγιο.... Ο σύλλογός μας όμως δεν έχει σκοπό να μπλεχτεί σε ένα τέτοιο γαϊτανάκι αντιπαραθέσεων για την προβολή συγκεκριμένων προσώπων, ούτε να παίξει το παιχνίδι τους, ούτε βέβαια να εμπλακεί σε ατέρμονες αντιπαραθέσεις με άλλους συναφείς κλάδους. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Ο καθένας ας κριθεί από τις πράξεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου