Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΓΕΔΥ - Δελτίο Τύπου για το γάλα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)

Αθήνα  6-2-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου Ανάπτυξης να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα,  έστω και αν αυτή είναι αρνητική, οφείλεται σε ένα και μόνο λόγο: στην ανικανότητά τους να ασχοληθούν και να επιλύσουν τα σημαντικά προβλήματα  που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία καθώς και στην ανικανότητα τους  να αντιληφθούν την  έννοια του όρου «ανάπτυξη».
Οι πρωτεργάτες της καταστροφής της ελληνικής κτηνοτροφίας, αυτοί που στάθηκαν ανίκανοι να προστατεύσουν το σημαντικότερο ελληνικό προϊόν, την ελληνική φέτα, αυτοί που μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση της νόθευσης του γιαουρτιού και του ελαιόλαδου, αυτοί που συμμαχούν με το κάθε ετερόκλητο στοιχείο στη προσπάθεια  για κατάργηση του φρέσκου γάλακτος, αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική της Ελληνικής Γεωργίας, αυτοί που καπηλεύονται την αγωνία της κοινωνίας για καταπολέμηση της ακρίβειας, ταυτόχρονα εγκρίνουν την αύξηση των διοδίων των εθνικών οδών. Το γεγονός  ότι τα ελάχιστα ευρώ που θα εξοικονομήσει μια οικογένεια από την υποτιθεμένη πτώση της τιμής του γάλακτος, θα τα ξοδέψει πολλαπλάσια  σε ένα και μόνο ταξίδι στην εθνική οδό, ουδόλως τους απασχολεί. Το ζητούμενο είναι η μεγιστοποίηση  των κερδών των Ελλήνων και ξένων μεγαλοεργολάβων.
 Ήρθε όμως η στιγμή να αποκαλυφθεί  ο σκοτεινός και αντιαναπτυξιακός ρόλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Αν και η επίθεση στην κτηνοτροφία  άρχισε συντονισμένα πρόσφατα, μετά τη παρουσίαση της «μελέτης» του ΟΟΣΑ, οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Ανάπτυξης είχαν δημοσιευτεί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Αλήθεια μπορεί κάποιος  να μας  εξηγήσει πως τα αποτελέσματα της περιβόητης μελέτης είχαν ανακοινωθεί περίπου ένα χρόνο πριν την παρουσίαση της μελέτης; Αυτό αποδεικνύει μία και μόνο αλήθεια: ότι η «μελέτη» του ΟΟΣΑ είναι κατευθυνόμενη.
Μάλιστα στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα  αναφέρεται ότι δεν θα επιμηκυνθεί η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος άλλα ότι θα καταργηθεί ο όρος φρέσκο γάλα όπως μεθοδεύεται σήμερα. Για την υλοποίηση  αυτής της μεθόδευσης παρουσιάσθηκαν περίεργες συμπτώσεις:
 «Σύμπτωση 1η»: Πρόσφατα βγήκε  κάποιος  επ. καθηγητής χημείας  «ειδικός» στα τρόφιμα και δήλωσε ότι το είδος και η θερμοκρασία επεξεργασίας  του γάλακτος δεν  επηρεάζει  τη θρεπτική του αξία, ότι γάλα το καταναλώνουμε  ουσιαστικά για το ασβέστιό του, η απορρόφηση του οποίου επίσης δεν επηρεάζεται από την επεξεργασία. Επομένως όλοι οι τύποι γάλακτος είναι ίδιοι Στον συγκεκριμένο επ. καθηγητή προτείνουμε να παρακολουθήσει προπτυχιακά μαθήματα για να μάθει  επιτέλους ποια είναι η διατροφική αξία του γάλακτος και  ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απορρόφηση του ασβεστίου από τον ανθρώπινο οργανισμό.
«Σύμπτωση 2η»: Τόσο ο γνωστός Περιφερειάρχης Ηπείρου  όσο και ο συνοδοιπόρος του Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έρχονται ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του Υπουργείου Ανάπτυξης και προτείνουν τη θέσπιση  του γάλακτος ημέρας που θα έχει ως αποτέλεσμα το περιορισμό των δραστηριοτήτων των βιομηχανιών γάλακτος σε τοπικό επίπεδο και την κατάργηση του φρέσκου γάλακτος. Με αυτή τους τη πρόταση αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν έχουν αναπτυξιακό όραμα για τις περιοχές τους άλλα το χειρότερο δε γνωρίζουν και την παραγωγική δυναμικότητα της περιοχής τους. Με λίγα λόγια είναι επικίνδυνοι!!!
Έρχεται όμως η 3 και σημαντικότερη  «σύμπτωση» και όλα εξηγούνται: αποδεικνύεται το αντίτιμο για την προδοσία των κτηνοτρόφων από τους εκλεγμένους περιφερειάρχες τους:
 Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον επίσης γνωστό για τις γνωστές  «πρωτοποριακές» απόψεις του Γραμματέα κ. Γ. Γιαννούση, για τη  αρχιτεκτονική της νέας προγραμματικής περιόδου αυτοί οι δύο περιφερειάρχες υιοθέτησαν πλήρως τις απόψεις  του συγκεκριμένου Γραμματέα για διάλυση των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και παράλληλα  διεκδίκησαν  την παραχώρηση όλων  των προγραμμάτων  σε μη γεωτεχνικές υπηρεσίες  των περιφερειών με τη διατήρηση του ελέγχου από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ήταν ίσως είναι  το αντίτιμο που τους είχαν υποσχεθεί για το ξεπούλημα του φρέσκου γάλακτος.  Προφανώς οι αρμοδιότητες  που ήδη έχουν εκχωρηθεί στις περιφέρειες και οδηγούν στην αξιοποίηση του γεωτεχνικού προσωπικού δεν τους αρκούν.  Αλήθεια ποιος μπορεί να εξασφαλίσει για παράδειγμα ότι δε θα δοθεί προτεραιότητα στα δημόσια έργα, όπως άλλωστε θέλουν και οι μεγαλοεργολάβοι, σε  βάρος των πχ γεωργοπεριβαλλοντικών από τα οποία έχουν άμεσο  κέρδος  οι αγρότες; Αντιλαμβανόμαστε  την αγωνία τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πλησιάζουν και το όνειρό τους να εξαγοράσουν  ψήφους με κοινοτικά χρήματα εκπληρώνοντας τοπικά ρουσφέτια, δυστυχώς όμως για αυτούς  θα μας βρουν αντίθετους στα σχέδιά τους.
Οι τεκμηριωμένοι λόγοι  για τους οποίους είχαμε  απορρίψει  τις  «πρωτοποριακές» απόψεις του κ. Γιαννούση τις έχουμε αναφέρει  ανακοίνωσή μας από το καλοκαίρι του 2013 ισχύουν για τα απαράδεκτα αιτήματα των  περιφερειαρχών.  Επιπλέον θέλουμε να γνωρίσουμε στους συγκεκριμένους περιφερειάρχες  καθώς και σε όσους άλλους έχουν παρόμοιες απόψεις ότι η  αγροτική ανάπτυξη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και  χρειάζεται κεντρικό  σχεδιασμό.  Δεν μπορεί να χαρίζεται στον καθένα στα πλαίσια εκπλήρωσης των μικροκομματικών του επιδιώξεων. Εξάλλου έχουμε πικρή εμπειρία από  αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος. Εκεί θα επιστρέψουμε;
Συνοπτικά θέλουμε να αναφέρουμε σε όλους τους παραπάνω, ότι η αγροτική ανάπτυξη θέλει ενιαίο  σχεδιασμό για να υπάρχει η συνέργεια των πυλώνων Ι και ΙΙ, ιεράρχηση προτεραιοτήτων και  ισόρροπη κατανομή  αρμοδιοτήτων  στα διάφορα επίπεδα κρατικών δομών.
Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, σε όσους απεργάζονται την καταστροφή της Ελληνικής Γεωργίας, όπως άλλωστε τονίσαμε και κατά τη συζήτηση  του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ότι οι Έλληνες γεωτεχνικοί δεν αγωνίζονται μόνο για τα επαγγελματικά τους. Τους απασχολεί άμεσα η αναπτυξιακή προοπτική της Ελληνικής Γεωργίας και η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων για την κάλυψη των διατροφικών μας αναγκών. Γι’ αυτό και πάγια θέση μας θέση μας  είναι ότι τόσο η  αναπτυξιακή πορεία της γεωργίας όσο και η παραγωγή  ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων είναι άρρηκτα συνδεμένα με το γεωτεχνικό επάγγελμα. Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι έχουμε δίκιο!!!
Επειδή άποψή μας είναι ότι όλοι οι Έλληνες επιδιώκουν την  ανάπτυξη της χώρας, κάτι όμως που αντιστρατεύεται τόσο η ανίκανη  ηγεσία  του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και οι «ανώνυμοι» κύκλοι του συγκεκριμένου Υπουργείου, θέλουμε να  προτείνουμε στον Πρωθυπουργό μια απλή λύση που θεωρούμε ότι  θα συμβάλει  στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και θα συμβάλλει στην πραγματική ανάπτυξη της χώρας¨
 Να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του  συγκεκριμένου Υπουργείου και την  ενσωμάτωση των επί μέρους τμημάτων του  στα υπόλοιπα  υπουργεία με τα οποία έχουν λειτουργική σχέση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου