Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Αποφάσεις συνεδρίασης ΔΣ Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κρήτης 8-7-2011

ΘΕΜΑ 1ο

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Με αφορμή την απόλυση των συναδέλφων Σκουλά Γιάννη και Χαριτάκη Μανώλη

Το Δ.Σ. του σωματείου στιγματίζει και καταγγέλλει προς κάθε κατεύθυνση, την απαράδεκτη και υποκριτική συμπεριφορά των εργοδοτών αυτών , που στο όνομα της οικονομικής κρίσης και των όποιων προσωπικών τους σχεδιασμών και επιλογών, αδιαφορούν για την τύχη των μέχρι χθές «συνεργατών» όπως κατ΄ ευφημισμό μας αποκαλούν, οδηγώντας στην ανεργία, ανθρώπους με οικογένειες και καθημερινές υποχρεώσεις, που πάνω τους στηρίζονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να αποκτούν κέρδη και προσωπικές περιουσίες.

Το Δ.Σ. στηρίζει τους συναδέλφους, και διευκρινίζει ότι η απόλυση τους δεν έχει καμία σχέση με την επιστημονική τους επάρκεια, την επαγγελματική τους συνέπεια και την εργατικότητα τους , που διαθέτουν και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους, να επαγρυπνούν και να αγωνίζονται, τόσο σε προσωπικό, όσο και συλλογικό επίπεδο, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που μας έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση.

Στο χέρι μας είναι, ο αγώνας και η προσπάθεια- δύσκολη ομολογουμένως- για την απόκρουση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης, που μας οδηγεί στην ανεργία και την απογοήτευση.

Να αγωνιστούμε για μια άλλη πολιτική ανάπτυξης, ελπίδας και προοπτικής.



ΘΕΜΑ 2ο ( για ενημέρωση των συναδέλφων)

«Κατασκευή και διαχείριση φυτεμένων δωμάτων /στεγών»

Ενας νέος τομέας επαγγελματικής προοπτικής για τον κλάδο μας, αρχίζει και συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα και αφορά την κατασκευή και διαχείριση φυτεμένων δωμάτων και στεγών, πάρκινγκ κλπ. Ενδιαφέρει κυρίως αστικές και ημιαστικές περιοχές και σχετίζεται με στόχους, περιβαλλοντικούς, ενεργειακούς και τεχνοοικονομικούς.

Το ζήτημα αυτό πρόκειται να νομοθετηθεί το επόμενο διάστημα, μπαίνουν θέματα κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου, σε σχέση με τους μηχανικούς και τους τεχνολόγους.

Μπείτε στο SITE του ΓΕΩΤΕΕ και δείτε το κείμενο που δόθηκε για διαβούλευση με τίτλο «κατευθυντήριες οδηγίες για την μελέτη και κατασκευή των φυτεμένων δωμάτων και στεγών» και στείλτε μας την άποψη σας.



ΘΕΜΑ 3ο

Συζήτηση για το Προσχέδιο Νόμου για την Ανώτατη εκπαίδευση


Εγινε κατ΄ αρχήν μια πρώτη προσέγγιση , όμως όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα που δεν εξαντλείται στα πλαίσια μιας συνεδρίασης, αποφασίσαμε να το ξανασυζητήσουμε σε επόμενες συναντήσεις μας.

Τα παραπάνω θέματα κοινοποιούνται σε όλους τους συναδέλφους και στην Ομοσπονδία μας.



Για το Δ.Σ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου