Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κρήτης στην τακτική του συνεδρίαση στις 07/06/2010 συζήτησε το θέμα της ΄΄κρίσης στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε΄΄ όπως χαρακτηριστικά κοινοποιείται στα διάφορα δημοσιεύματα. Γεννήθηκαν κάποιες απορίες.
Αυτή η ΄΄φωτοβολίδα΄΄ από ποιο ναυάγιο ρίχτηκε; 
Από το κομματικό συμφέρον των επαγγελματιών συνδικαλιστών ή από το συντεχνιακό  συμφέρον  μιας ομογάλακτης παρέας;
Ποιος εκπέμπει SOS;
Το Επιμελητήριο με τα μύρια θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα ή η ματαιοδοξία των ΄΄εντός, εκτός και επί τα αυτά΄΄;
Ποιος βλέπει τη λάμψη και ποιος θα σας σώσει;
Λυπούμαστε αλλά αυτή η λάμψη δεν είναι ορατή στο άλλο ημισφαίριο όπου κατοικούμε εμείς. Εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα συμμετέχουμε εθελοντικά σε συνδικαλιστικά όργανα και συλλογικές δράσεις αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο μας δηλ. δεν μας απασχολούν χρόνια θητείας, δε συνεδριάζουμε πρωινές ώρες γιατί απλά δεν μπορούμε να λείψουμε από τη δουλειά μας, παραιτούμαστε εκούσια όταν είμαστε ανεπαρκείς, κ.α
 

  • Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια, απ΄όπου κι αν προέρχεται, γελοιοποίησης και εξευτελισμού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Μυστικές συμφωνίες, λευκές υπογραφές  και αφορισμοί θυμίζουν  ΄΄μαύρες μέρες΄΄ και είναι κακοί οιωνοί για κάθε θεσμικό όργανο.  
  • Καταδικάζουμε όλους τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιούνται εδώ και μήνες με ένα και μόνο σκοπό: τον αποπροσανατολισμό των γεωτεχνικών από την ΄΄καυτή πατάτα΄΄ των ακραίων αλλαγών που δρομολογούνται σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. 
  • Καταδικάζουμε κάθε μεθοδευμένη ΄΄ εκ των έσω΄΄ προσπάθεια απαξίωσης και παραγκωνισμού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε από το ρόλο του επιστημονικού και επαγγελματικού συμβούλου στο γεωτεχνικό γίγνεσθαι.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
 Την ανεύθυνη στάση όλων όσων μεθόδευσαν, ανέχτηκαν, στήριξαν ή υπέθαλψαν συσχετισμούς και ίντριγκες που θίγουν την ίδια τη φύση του Επιμελητηρίου και τα συμφέροντα του γεωτεχνικού κόσμου. Βαρεθήκαμε να ακούμε και να κρίνουμε δικαιολογίες, κρίνουμε  τα αποτελέσματα δυστυχώς. 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κρήτης εισηγείται την    παραίτηση όλων των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε και την άμεση προκύρηξη εκλογών, με δίκαιο εκλογικό σύστημα απλής Αναλογικής και με την συμμετοχή νέων άφθαρτων και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς προσώπων, μακρυά από παλαιοκοματικές, μικροκομματικές και μικροσυτεχνιακές λογικές, ή λογικές καριέρας (βουλευτικής, πολιτικής, κομματικής κλπ) Πρόσωπα που θα υπερετούν τον πραγματικό ρόλο του ΓΕΩΤΕΕ, και τα συμφέροντα του Γεωτεχνικού κόσμου και μόνο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΕΛΕΝΗ ΜΠΡΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου