Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κρήτης


ΘΕΜΑ: Η πρόσφατη απόλυση συναδέλφου από εταιρεία εμπορίας γεωργικών εφοδίων.
 

Το Δ.Σ του Σωματείου στην τακτική του συνεδρίαση στις 12/4/2010, συζήτησε το παραπάνω θέμα, παρουσία του συναδέλφου, και κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ:
Το Δ.Σ αφού ενημερώθηκε διεξοδικά το προηγούμενο διάστημα από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην υπόθεση, διαπιστώνει την ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥ ΛΟΓΟΥ για την απόλυση του συναδέλφου.
Δεν στοιχειοθετείται με κανένα τρόπο από τα υπάρχοντα στοιχεία ΓΡΑΠΤΑ ή ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ σοβαρός λόγος απόλυσης.
Δηλαδή:
α. παραβίαση συμβατικών υποχρεώσεων
β. αδικαιολόγητη απουσία
γ. ανικανότητα ή ανεπάρκεια
Θεωρούμε ότι το διάστημα των 37 εργάσιμων ημερών του συναδέλφου στην εταιρεία είναι μικρό και σε καμιά περίπτωση δεν είναι ικανό διάστημα για να κριθεί η επάρκεια ή η ικανότητα ενός πωλητή και γενικότερα ενός εργαζόμενου, δεδομένου ότι πάντα απαιτείται ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής.
 Αντίθετα από την πλευρά της εταιρείας έγινε η δήλωση ότι πρόκειται για πολύ καλό πωλητή. Είναι γεγονός ότι πριν 37 ημέρες ο συνάδελφος επιλέχτηκε βάσει προσόντων ως ο καταλληλότερος από αυτούς τους ανθρώπους μεταξύ αρκετών άλλων που διεκδικούσαν τη θέση εργασίας.
Εδώ υπάρχει ΑΝΤΙΦΑΣΗ αν όχι έλλειψη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.
Καταγγελία σύμβασης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και την πρώτη μέρα, δικαιολογείται μόνον σε περίπτωση τέλεσης ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (υπεξαίρεση, δολιοφθορά κατά της εταιρείας, κλπ).
Το Δ.Σ. κρίνει την απόλυση τουλάχιστον ΑΔΙΚΗ  και ΒΙΑΙΗ. Αν είναι ΑΚΥΡΗ ως ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θα κριθεί από τα Δικαστήρια, εφόσον ο συνάδελφος θελήσει να προχωρήσει σε αγωγή κατά της εταιρείας.
Την κρίση μας αυτή περί αδικίας και βιαιότητας την στηρίζουμε στα παρακάτω:
α. Στο χρόνο απόλυσης (Μεγάλη Τετάρτη, 3 μέρες πριν το ΠΑΣΧΑ).
β. Στο τρόπο απόλυσης ( τηλεφωνικά ενώ ο συνάδελφος βρισκόταν εν ώρα εργασίας σε γεωπονικό κατάστημα στην περιοχή της Μεσσαράς).
γ. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ξεκάθαρη προφορική ή γραπτή προειδοποίηση
δ. Επίδοση της απόλυσης με ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ  ΚΛΗΤΗΡΑ  (Δεν κλήθηκε καν ο συνάδελφος  να ενημερωθεί προφορικά έστω και εκ των υστέρων).
Οι χειρισμοί της όλης υπόθεσης από την πλευρά της εταιρείας, ενός τόσο ευαίσθητου θέματος που αφορά το ΜΕΛΛΟΝ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ενός ανθρώπου  και καταξιωμένου επαγγελματία είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΙ  και θεωρούνται  επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου από θέση αρχής:
-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την όλη στάση της εταιρείας.
-ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ  ΑΜΕΡΙΣΤΑ στον συνάδελφο ΗΘΙΚΑ  και ΥΛΙΚΑ (εφόσον το επιθυμεί).
 Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται:
- στην εν λόγω εταιρεία
- σε όλους τους συναδέλφους γεωπόνους και στα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. /Π.ΚΡΗΤΗΣ.  
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΡΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου