Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΓΕΔΥ στα ΜΜΕ μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο πρώην ΥΠΑΑΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)
Αθήνα 5-8-2015
Η  ομιλία του Πρωθυπουργού κατά την σημερινή επίσκεψη του στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας  (πρώην ΥΠΑΑΤ) δικαιώνει  πλήρως τις διαχρονικές θέσεις των γεωτεχνικών, για τη σημασία  που έχει ο αγροτικός τομέας  στην έξοδο από την οικονομική κρίση καθώς και ότι ο αγροδιατροφικός τομέας  μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο γι’ αυτή την ανάκαμψη.
Οι παραπάνω απόψεις δεν  είναι  τίποτα το καινούργιο αλλά αποτελούν σύνοψη των εδώ και πολλά χρόνια  εκφρασμένων θέσεων των γεωτεχνικών και για τις οποίες  έχουν δοθεί σειρά αγώνων.
Είχαμε αντιδράσει έντονα  στην αποσύνδεση της αγροτικής παραγωγής από τις επιδοτήσεις επισημαίνοντας έγκαιρα ότι αυτό θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη της υπαίθρου. Αγωνισθήκαμε  ενάντια στην υλοποίηση της  μελέτης ΟΑΣΑ που είχε ολέθριες επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή. Η ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα, η βελτιστοποίηση στο σχεδιασμό και υλοποίηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης δε μπορεί να πραγματοποιηθεί με κατακερματισμένες και αποστελεχωμένες υπηρεσίες. Επίσης πρέπει να τονισθεί ότι η ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού τομέα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί  με αποστελεχωμένες από γεωτεχνικούς ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες  θα διασφαλίσουν  αυτό που αποτελεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα σε σχέση με τα προϊόντα άλλων χωρών: την ποιότητα και την ασφάλεια.
Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα από τα διαχρονικά αιτήματα των γεωτεχνικών που σχετίζονται με τα παραπάνω.
 Ενιαία διάθρωση γεωτεχνικών υπηρεσιών  και στα τρία επίπεδα διοίκησης.
Πλήρης στελέχωση  όλων των γεωτεχνικών υπηρεσιών.
 Ενσωμάτωση  όλων των δομών των Οργανισμών  του τέως ΥΠΑΑΤ στο ΥΠΑΠΕΝ.
Λειτουργία ενός ενιαίου τομέα που θα περιλαμβάνει γεωργία, κτηνοτροφία, δάση, περιβάλλον, αλιεία, νερά, τρόφιμα στα πλαίσια της ορθολογικής χρήσης και αποτελεσματικότητας για χάρη των πολιτών και όχι των πολιτευόμενων.
Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν αυτά τα  εννοούν ή  απλά είναι κάποιες γενικόλογες εξαγγελίες προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις  από τα επερχόμενα  μέτρα. Και να μην ξεχνάμε ότι πάλι γίνεται αναφορά στην περιβόητη μελέτη του ΟΟΣΑ.

Διαβάστε σχετικά:
Απομαγνητοφώνηση ομιλιών από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΥΠΑΠΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου