Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Εκλογές ΠΕΓΔΥ

Π.Σ. ΠΕΓΔΥ
Ηρακλείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 116/22-9-2015 έγγραφο της ΠΕΓΔΥ, στις 4/11/2015 ημέρα Τετάρτη στις 12:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί Εκλογική Γενική Συνέλευση για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Πειθαρχικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων της ΠΕΓΔΥ στην ΠΟΓΕΔΥ, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Καστοριάς 32 Α Κατσαμπάς).

Κατά την ψηφοφορία κάθε μέλος πρέπει να έχει μαζί του απαραιτήτως το βιβλιάριο υγείας, το οποίοι θα θεωρήσει ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Έχοντας μπροστά μας το τρίτο μνημόνιο επιβάλλεται να συμμετέχουμε μαζικά στην παραπάνω διαδικασία και να αγωνιστούμε να μην περάσουν νέες αντιλαϊκές πολιτικές.

                                                                     Ηράκλειο 27/10/2015
                                                                              Για το Δ.Σ.

                                                                             Ο Πρόεδρος
                                                                        Μαρίνος Βλαχάκης

Γενική Απεργία 12 Νοεμβρίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)

Αθήνα 30-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την αδιάλειπτη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές. Επιχειρείται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ό,τι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Από την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο έως σήμερα, πρωτοστατήσαμε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στη λιτότητα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των δομών του Δημοσίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Με τους αγώνες μας καταφέραμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της λιτότητας. Καταφέραμε το αίτημα της αποτροπής των καταστροφικών αυτών πολιτικών να γίνει αίτημα παλλαϊκό, μέσα από έναν αγώνα επίπονο και συνεχή, με τελικό στόχο την οριστική ανατροπή τους.

Μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου ενός ακόμα απλού διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μένει σε εμάς, μαζί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015 και διεκδικούμε:
  • Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Γεωτεχνικών Δομών.
  • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο κλαδικό μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική - βαθμολογική εξέλιξη.
  • Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
  • Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας - Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
  • Διαγραφή του χρέους.

Η δική μας απάντηση θα είναι:
Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική

Στις 12 Νοεμβρίου στη Γενική Απεργία
Σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση
ολόκληρο το επόμενο διάστημα

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Όλοι και Όλες στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση
Στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11.00 π.μ.

Δελτίο Τύπου ΠΟΓΕΔΥ σχετικά με τα σχέδια νόμου για συνεταιρισμούς και βοσκοτόπια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)

Αθήνα 22-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΓΕΔΥ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ 4337 ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη κ. Β. Αποστόλου στη συνέντευξη του ήταν λαλίστατος, «ξέχασε» όμως να αναφερθεί σε ορισμένες οδυνηρές αλήθειες. Ξέχασε να αναφερθεί ότι με το πολυνομοσχέδιο επιβλήθηκε, με την δική του συγκατάθεση, ένας απεχθέστατος φόρος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, στον οίνο και τα οινολογικά προϊόντα, κάτι που αποτελούσε διακαή πόθο της τρόικας, ενώ παράλληλα ξεπούλησε αντικείμενα του ΥΠΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ξέχασε να αναφερθεί ότι τα μέτρα που ψήφισε θα έχουν ισοπεδωτική επίδραση στο ασφαλιστικό σύστημα και παράλληλα θα έχουμε και μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων.

Ξέχασε να αναφέρει ότι το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς δεν αποτελεί τίποτα το καινούργιο αλλά συρραφή προηγούμενων νομοσχεδίων για τους συνεταιρισμούς και συγκεκριμένα αυτών του 2000 και του 2011.

Στα παραπάνω έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: Ο υπουργός παρά τις ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις του στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο δεν έχει αρνητικές συνέπειες στους αγρότες, στήριξε την επιβολή του ΕΦΚ στον οίνο και τα οινολογικά προϊόντα που μαζί με την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου, την αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, την αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, κ.ά.., βάζουν ταφόπλακα στον αγροτικό τομέα

Όσο για το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς του υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας για ένα συνεταιριστικό κίνημα που θα στηρίζει τους αγρότες, την παραγωγή και τις διεκδικήσεις τους και όχι ένα φαύλο σύστημα παραγωγής κρατικοδίαιτων αγροτοπατέρων.

Τέλος όσο αφορά το νομοσχέδιο για τους βοσκοτόπους θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο υπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει την διαχρονικά δικαιωμένη επιστημονικά και τεχνικά πρόταση των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Διαφορετικά και πρόστιμα από την Ε.Ε. θα επιβληθούν και η κτηνοτροφία θα εξαφανισθεί.

Δελτίο Τύπου ΠΕΓΔΥ για πολυνομοσχέδιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ψηφίστηκε στη Βουλή την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και κατ’ εντολή των Δανειστών μας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα - φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί το Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, το τσάκισμα των μισθών, και συντάξεων, τη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την αποσάθρωση του αγροτικού τομέα! Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο:
  • Φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους.
  • Εισάγει νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη.
  • Επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζοντας υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1.000 ευρώ μεικτά.
  • Ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ και θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων.
  • Αυξάνει τις τιμές σε βασικά είδη με την επιβολή ΦΠΑ 23%. Αυξάνει ακόμα και την τιμή στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
  • Επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στον αγροτικό τομέα με την φοροκαταιγίδα, την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου, την αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, την αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, την επιβολή του ΕΦΚ στα οινολογικά προϊόντα κ.ά..

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το πόρισμα των "ΣΟΦΩΝ", δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 15 Οκτώβρη προκειμένου να αποτελέσει το επιστημονικά τεκμηριωμένο άλλοθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στόχο την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, μέσω του πολυνομοσχεδίου.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ
η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν από τη μια μεριά διατυμπανίζει το μεγάλο ενδιαφέρον της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς και από την άλλη μεριά ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, από χρέη, από πρόστιμα και αναδρομικά! ΧΑΡΙΖΕΙ εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγά τις ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων, καταδικάζει σε δουλειά μέχρι τον τάφο όσους ασχολούνται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αυξάνει τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40!

Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση! Μπορούμε να τους σταματήσουμε αρκεί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Ο νέος ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΔΕΝ θα περάσει με σιγή νεκροταφείου. ΔΕΝ θα επιτρέψουμε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους εντολείς τους να μας κάνουν συνένοχους στο σφαγιασμό των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας.

Την κυβερνητική, και όχι μόνο, προπαγάνδα περί πολιτικής σταθερότητας και ‘’ανάπτυξης’’ που διατυμπανίζουν και η οποία συνεπάγεται μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας τους τη ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!!!

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ
με ζωή χωρίς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα χέρια μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΓΔΥ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτωβρίου στην Ομόνοια στις 6:30μ.μ. ενάντια στη νέα επίθεση σφαγιασμού των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας.

Δεν υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα! Όλοι στο δρόμο, ξεσηκωμός, κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

Το συλλαλητήριο αυτό να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας για μια ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ & ΑΝΕΡΓΙΑ. Προετοιμαζόμαστε για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοεμβρίου.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΉΣΤΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

Δελτίο Τύπου ΠΟΓΕΔΥ για αλλαγές στο ασφαλιστικό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)

Αθήνα 20-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τη μετεξέλιξη του συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό με συνέπεια την ακραία και βίαιη φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων, προβλέπει το πόρισμα της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό.

Στο πόρισμα υιοθετείται η προώθηση του ατομικού κεφαλαιοποιητικού συστήματος, με πλήρη ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών, η θεσμοθέτηση της αρχής των συγκεκριμένων εισφορών (και αβέβαιων παροχών), η ενοποίηση κύριας, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ, η αύξηση των χρόνων εργασίας και η χορήγηση εθνικής σύνταξης βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με το πόρισμα το τελικό ποσό της σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση το προσδόκιμο ζωής και το συνολικό αριθμό ετών ασφάλισης του εργαζόμενου. Προτείνεται, ακόμα, ο επανυπολογισμός των συντάξεων που δίνονται σήμερα, με βάση τα δεδομένα του νέου συστήματος με αδιευκρίνιστο ποσοστό αναπλήρωσης.

Το περιεχόμενο του πορίσματος και η αποκάλυψη του υπουργού Εργασίας ότι αυτό θα αποτελέσει βάση συζήτησης αποτελεί την απόλυτη παραδοχή από πλευράς κυβέρνησης ότι αποδέχεται ως αναπότρεπτους τους παράγοντες που διαβρώνουν τη βάση χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

Ποια είναι η αλήθεια;

Η χρόνια υφαρπαγή των αποθεματικών τους από το Κράτος και η χρήση τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, η εμπλοκή των αποθεματικών τους στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και στο Χρηματιστήριο, οι συνέπειες των Μνημονίων, οι οποίες συναθροιζόμενες, έχουν στερήσει μέχρι σήμερα (2010-2015) από το Ασφαλιστικό μας Σύστημα επιπλέον πόρους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως επίσης:

1. Το «κούρεμα» («PSI») των αποθεματικών στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά.

2. Η εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη.

3. Η ραγδαία μείωση των μισθών.

4. Οι προσωρινές μορφές ευέλικτης απασχόλησης των νέων και τα πεντάμηνα των ΕΣΠΑ.

5. Η δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία.

6. Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

7. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων υπέρ των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης.

8. Η έκρηξη της ανασφάλιστης και «μαύρης» εργασίας.

Γι’ αυτό σήμερα μπορούμε ανεπιφύλακτα να ισχυριστούμε ότι τα Μνημόνια έδωσαν τη χαριστική βολή στο Συνταξιοδοτικό Σύστημα της χώρας.

Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση, αντί για το σχεδιασμό ουσιαστικών και αποτελεσματικών πολιτικών για τη βιωσιμότητα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει υιοθετήσει το ρόλο του «υπεργολάβου» της διαχείρισης και της αναδιανομής της φτώχειας, αναλαμβάνοντας επιπρόσθετα την ιστορική ευθύνη απέναντι στα εκατομμύρια των σημερινών εργαζόμενων και των συνταξιούχων, καθώς και τις μελλοντικές γενιές των εργαζομένων, για τις δραματικές ανατροπές στο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας.

Βέβαια η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κρατήσει για τον εαυτό της και έναν άλλο ρόλο. Αυτόν του «οδοστρωτήρα» της αγροτικής οικονομίας. Έτσι δεν έφτανε η αυξημένη φορολογία για τους αγρότες, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια κλπ., ο αρμόδιος υπουργός για την «αγροτική ανάπτυξη» φρόντισε να ικανοποιήσει ένα ακόμη αίτημα της τρόικας: την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στον οίνο και σε αμπελοοινικά προϊόντα: Έτσι την τελευταία στιγμή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έκανε αποδεκτή την τροπολογία των Τσακαλώτου - Αλεξιάδη και η οποία έχει ως αποτέλεσμα αφ ενός την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΥΠΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών και αφ ετέρου την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί το ύψος του οποίου θα καθορισθεί εν λευκώ από τον Υπουργό Οικονομικών. Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα επιβαρύνει Γεωργούς και Καταναλωτές.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!!!!!

Η πορεία των αγώνων ξεκινά με 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2005

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas θα πραγματοποιήσει 5νθήμερο σεμινάριο με θέμα:

«ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2005»

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 40 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ (Τέρμα Θερμιστοκλέους, Κατσαμπάς, Ηράκλειο) στις 13-15 και 20-22 Νοεμβρίου 2015 (Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή). Το κόστος συμμετοχής είναι 270 ευρώ συν το νόμιμο ΦΠΑ, ανά άτομο. Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό εάν τελικά θα επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ή όχι.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2015 προκαταβολή ύψους 150 ευρώ, στο λογαριασμό του Συλλόγου Γεωπόνων Νομού Ηρακλείου, στην Παγκρήτια Τράπεζα (αρ. λογαριασμ. 1119692-3) και να επικοινωνήσουν στο 6945800944 με τον Κώστα Πεπονάκη για να επιβεβαιώσουν το ενδιαφέρον τους ή να δηλώσουν συμμετοχή εάν δεν το έχουν πράξει ήδη στη σχετική φόρμα που είναι αναρτημένη στο σελίδα του συλλόγου. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την ημέρα του σεμιναρίου.

Αντικείμενο Εκπαιδευτικού Προγράμματος
Το σεμινάριο πληροί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις  για τους Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων  Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ), σύμφωνα  με τις απαιτήσεις του προτύπου EN ISO 22000:2005.

Απευθύνεται  σε  υποψηφίους  Επιθεωρητές Συστημάτων ΔΑΤ, Στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε οποιοδήποτε κλάδο της αλυσίδας τροφίμων, Υπευθύνους και Συντονιστές Ασφάλειας  Τροφίμων, Μέλη της Ομάδας Ασφάλειας Τροφίμων,  Συμβούλους ΣΔΑΤ και άλλους ενδιαφερόμενους  (Φορείς Ελέγχους, Επιστημονικούς Συνεργάτες  κλπ).

Στο σεμινάριο αναλύονται οι απαιτήσεις του Προτύπου EN ISO 22000:2005, οι βασικές αρχές επιθεώρησης, η μεθοδολογία και τεχνικές διενέργειας επιθεωρήσεων. 

Παρουσιάζονται οι αρχές HACCP, η διαδικασία εγκατάστασης ενός ΣΔΑΤ, τα προαπαιτούμενα  για την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς επίσης  και οι απαιτήσεις της προδιαγραφής ISO/TS ISO 22002-1 για τα προαπαιτούμενα στις επιχειρήσεις παραγωγής/επεξεργασίας τροφίμων. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καλύπτει επίσης το βασικό νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια  των τροφίμων και περιλαμβάνει πρακτικά  παραδείγματα, μελέτες περιπτώσεων, ασκήσεις προσδιορισμού προαπαιτούμενων προγραμμάτων και ΚΣΕ, ασκήσεις επιθεώρησης. 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση γραπτών και  προφορικών εξετάσεων, χορηγείται Πιστοποιητικό  Επικεφαλής Επιθεωρητή Συστημάτων Διαχείρισης  Ασφάλειας Τροφίμων βάσει του προτύπου EN ISO 22000:2005 με πιστοποίηση TÜV ACADEMY και δίνεται σε όσους το επιθυμούν δυνατότητα συμμετοχής σε πραγματικές επιθεωρήσεις.  Σε περίπτωση αποτυχίας στις εξετάσεις, χορηγείται  Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Σε κάθε περίπτωση  δίδεται δωρεάν η δυνατότητα συμμετοχής στις  εξετάσεις επόμενου σεμιναρίου.

Ταυτοποίηση ποικιλιών αμπελιού και ντομάτας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
 
Στη παρουσίαση-συζήτηση στα πλαίσια της τελικής επιμόρφωσης δύο έργων Αγροτικής Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ) που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 ώρα 19:00 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γεωπόνων Ηρακλείου στα γραφεία του ΓΕΩ.ΤΕ.Ε. (Τερμα Θεμιστοκλέους Κασταμπάς Ηράκλειο).

"Μοριακή ταυτοποίηση κυκλοφορούντος πολλαπλασιαστικού υλικού περιφέρειας Κρήτης εμπορικών υβριδίων ντομάτας και αγγουριάς για έλεγχο αληθούς ως προς τον τύπο» ΑγροΕΤΑΚ (ΚΥΠΕ 3497/146)"
Δρ. Γωνιάς Ευάγγελος

"Μοριακή Ταυτοποίηση διακινούμενων ποικιλιών αμπέλου στη Κρήτη» ΑγροΕΤΑΚ (ΚΥΠΕ 3504/145)"
Δρ. Μπιμπή Ανδρονίκη
Πρόσκληση