Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Συσκευασία σπόρων στις 15 Μαρτίου από την ομάδα του Πελίτι

   Αγαπητοί φίλοι,

    Την 1η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η 1η συσκευασία σπόρων για την 4η Γιορτή ανταλλαγής Παραδοσιακών ποικιλιών που θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2015 στον Πύργο του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.
    Η 2η Συσκευασία σπόρων θα γίνει στο Ηράκλειο την Κυριακή 15 Μαρτίου από τις 10.30 το πρωί στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης στην πτέρυγα Μ των παλιών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου (ανεβαίνοντας από τη Β’ ΔΟΥ).
    Περιμένουμε τη βοήθειά σας για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.
Τοπική Ομάδα Πελίτι Ηρακλείου

1ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), τον Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, και το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση Α.Σ.Ρ», διοργανώνουν τον
1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου  
(Cretan Olive Oil Competition).
Ο νέος αυτός θεσμός, στοχεύει στην ανάδειξη των τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων, τα οποία θα μπορούν να διαπρέψουν τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια αγορά και να λειτουργήσουν ως σημαντικοί πρεσβευτές του ποιοτικού αυτού προϊόντος.
Η συμμετοχή των ποιοτικών τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων στον διαγωνισμό θα έχει ως αποτέλεσμα:
  1. την ανάδειξη των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιολάδου.
  2. την ποιοτική αναβάθμισή, με τη βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το ελαιόλαδο.
  3. την ενδυνάμωση της εικόνας του Κρητικού ελαιόλαδου και την προβολή του εκτός και εντός της χώρας μας.
Η κριτική επιτροπή , απαρτίζεται από καταρτισμένους γευσιγνώστες από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένες ομάδες και διαθέτουν εμπειρία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.
Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, είναι η καταξιωμένη στο χώρο κα Έφη Χριστοπούλου, panel supervisor και αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) σε χημικές και οργανοληπτικές δοκιμές, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του IOC.
Υπεύθυνη συντονισμού είναι η έμπειρη γευσιγνώστρια κα Ελευθερία Γερμανάκη, panel supervisor, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ποιότητας και Τεχνικός Υπεύθυνος του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ Οργανοληπτικού Εργαστηρίου της «Ένωσης ΑΣΡ».
Η αξιολόγηση των δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στο ανεξάρτητο, διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ, Οργανοληπτικό Εργαστήριο της «Ένωσης ΑΣΡ».
Τα βραβευμένα ελαιόλαδα θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς με την υποστήριξη των διοργανωτών.
Προσκαλούμε όλους τους παραγωγούς - τυποποιητές της Κρήτης να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με όσα δείγματα επιθυμούν.
Για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης


Ο Πρόεδρος




Μανόλης Χνάρης


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Α. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν τα δείγματα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  1. να έχουν παραχθεί και τυποποιηθεί στην Κρήτη, κατά την ελαιοκομική περίοδο 2014-2015.
  2. να είναι επώνυμα, να φέρουν το σήμα της εταιρείας τυποποίησης, και αριθμό παρτίδας (LOT) και να αντιπροσωπεύουν ποσότητα τουλάχιστον 1000 κιλών.
 
 Β. Για κάθε δείγμα θα πρέπει να αποσταλούν τρείς (3) συσκευασίες των 500 ml τουλάχιστον, επώνυμου και τυποποιημένου ελαιολάδου.

Γ. Τα δείγματα θα παραλαμβάνονται μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2015 στην διεύθυνση του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου της «Ένωσης ΑΣΡ».

Δ. Δείγματα που θα παραληφθούν εκπρόθεσμα, ή δεν θα πληρούν τους όρους συμμετοχής, θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες και για αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.cretanooc.org ή επικοινωνήστε με το Οργανοληπτικό Εργαστήριο της «Ένωσης ΑΣΡ» , κα Ελευθερία Γερμανάκη στο e-mail: oliveoilpanel@easreth.gr η στα τηλέφωνα 2831086143,2831200883.



http://www.cretanooc.org/