Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΠΟΓΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)
Αθήνα 26-3-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο γνωστό αποτυχημένο δίδυμο του Υπουργείου Ανάπτυξης που μεθόδευσε την καταστροφή της ελληνικής αγελαδοτροφίας, θεώρησε ότι μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την τρόικα δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, μετά από αντιδράσεις όλων των κτηνοτροφικών φορέων αλλά και γαλακτοβιομηχανιών και τα μμε που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και επίσης όλο και μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών αντιδρά στην απαράδεκτη συμφωνία. Ως γεωτεχνικοί αισθανόμαστε δικαιωμένοι που καθημερινά όλο και περισσότεροι ενστερνίζονται τις θέσεις μας.

Βλέποντας λοιπόν ο ανεπάγγελτος Υπουργός και ο εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ανάπτυξης τις αντιδράσεις να πληθαίνουν, αντί να αναλογιστούν τις διαστάσεις της καταστροφής που δρομολόγησαν, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγούμενου επίθεση λοιδορίας κατασυκοφάντησης και εκβιασμού όσων αντιδρούν. Ο διαχρονικά βολεμένος υπουργός συκοφαντεί τους κτηνοτρόφους ότι αντιδρούν γιατί θα χάσουν το βόλεμά τους. Οι βουλευτές που αντιδρούν λοιδορούνται από τα συμφέροντα που επιδιώκουν τη καταστροφή της κτηνοτροφίας, ως «επαρχιώτες βουλευτές» που αντιδρούν προσβλέποντας στους ψήφους των κτηνοτρόφων. Το γεγονός ότι δεν αντιδρά το σύνολο των βουλευτών της επαρχίας αλλά οι βουλευτές που επί σειρά ετών παρακολουθούν τα αγροτικά θέματα ουδόλως τους προβληματίζει!!!.

Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης βγήκε ο τραγελαφικός Σκορδάς να δηλώσει ότι για το αυξημένο κόστος παραγωγής ευθύνεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Προφανώς ο πρωταθλητής της ανικανότητας σε όλο το διάστημα που βρίσκεται στην κυβέρνηση και πληρώνεται από τα χρήματα των αγρίως φορολογουμένων πολιτών δεν έχει καταλάβει ούτε ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Υπουργείου στο οποίο έχει ορισθεί. Στις δηλώσεις του βέβαια περιέχεται και μια σημαντική διαπίστωση: η άμεση παραδοχή της ανικανότητάς του να ελέγξει τις τιμές. Οπότε και οφείλει να εισηγηθεί την άμεση μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και εφοδίων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάτι που ως γεωτεχνικοί προτείναμε πρόσφατα.

Βέβαια η φαιδρότητα και η αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν σταματά εδώ. Θέλοντας να κάμψουν τις αντιδράσεις πρωτίστως των βουλευτών που αντιδρούν αλλά και όλων όσων αντιδρούν, και σε μια πρωτοφανή υποτίμησης της νοημοσύνης όλων μας προχώρησε στην έκδοση ενός, μακιαβελικής εμπνεύσεως, non paper γεμάτου ψευδών στοιχειών και συμπερασμάτων που στερούνται λογικής βάσης.

Η κυκλοφορία ενός ανυπόγραφου non paper δεν μας ξάφνιασε καθόλου. Η ανωνυμία είναι χαρακτηριστικό όλων των θρασύδειλων. Εξάλλου οι συνεργάτες των γερμανών κατακτητών στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν κουκούλες. Σήμερα οι συνεργάτες των ξένων συμφερόντων χρησιμοποιούν non paper.

Όμως επειδή οι Έλληνες γεωτεχνικοί, σε αντίθεση με τους νεκροθάφτες της κτηνοτροφίας έχουν το θάρρος της γνώμης τους, έχουμε να κάνουμε επώνυμα τα παρακάτω σχόλια σχετικά με το περιεχόμενο του κατάπτυστου non paper:
  1. «το υφιστάμενο καθεστώς οδήγησε σε ακριβό γάλα». Τεράστιο ψέμα που μόνο η ανυπόληπτη ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης θα μπορούσε να αναφέρει. Ναι! Έχουμε ένα από τα ακριβότερα γάλατα στην ΕΕ. Γι’ αυτό όμως δε φταίει ούτε το καθεστώς των 5 ημερών ούτε η τιμή της πρώτης ύλης. Φταίει αποκλειστικά και μόνο η αισχροκέρδεια των γαλακτοβιομηχανιών, των μεσαζόντων, των σουπερμάρκετ, τα καρτέλ γάλακτος που αν και έχουν εντοπιστεί δραστηριοποιούνται ακόμη απτόητα, η υψηλή φορολογία (ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχει τόσο υψηλό ΦΠΑ στα τρόφιμα;) το υψηλό κόστος μεταφοράς καθώς και το δυσβάστακτο κόστος ενέργειας. Μπορούν να μας εξηγήσουν οι φωστήρες του Ανάπτυξης γιατί πχ. στη Φιλανδία το γάλα ως πρώτη ύλη έχει μεγαλύτερη τιμή κατά 2,5% και ως τελικό προϊόν μικρότερη κατά 35% σε σχέση με τη χώρα μας; Γιατί επίσης στην Φιλανδία το τελικό προϊόν έχει διπλάσια τιμή σε σχέση με την πρώτη ύλη και στην χώρα μας 3πλάσια; Ο κτηνοτρόφος ευθύνεται γι’ αυτές τις διαφορές; Γιατί παρά την πτωτική τάση για την τιμή παραγωγού (τάση αντίθετη με την υπόλοιπη Ευρώπη) για το πρώτο 8μηνο του 2013 στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που ο Σκορδάς κατέθεσε στη Βουλή, η τιμή του τελικού προϊόντος δε μειώθηκε;
  2. «Η τιμή του γάλακτος παρά την κρίση αυξάνεται». Ναι αυξάνεται η τιμή του μόνο ως τελικό προϊόν και μάλιστα οι τελευταίες αυξήσεις διερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Αντίθετα ως πρώτη ύλη η τιμή του έχει μειωθεί κατά 4,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (πηγή ΕΕ) χωρίς ο καταναλωτής να έχει κερδίσει ούτε1 λεπτό. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η τιμή παραγωγού αυξήθηκε για το ίδιο διάστημα κατά 31 %, 25,3% και 22 % για Βέλγιο Γερμανία και Ολλανδία αντίστοιχα.
  3. «Το σημερινό καθεστώς επιβαρύνει κατά 25 % το κόστος του γάλακτος». Για να προασπίσουν τη πολιτική τους και να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους αυτοδιαψεύδονται..Το όφελος από μείωση των επιστροφών όταν καταργηθεί 5νθήμερο υπολογίζεται σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΟΣΑ σε 5%. Εκτός και θεωρούν και οι ίδιοι τη μελέτη του ΟΟΣΑ αφερέγγυα.
  4. «Μόνο στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ό όρος φρέσκο γάλα». Τους συνιστούμε να ταξιδέψουν στη γειτονική μας Ιταλία για να διαπιστώσουν ότι δεν είμαστε οι μόνοι.
  5. «Εναρμονιζόμαστε με την κοινή πρακτική των άλλων ευρωπαϊκών χωρών». Συμφωνούμε απόλυτα. Γι’ αυτό τους ρωτάμε ευθέως: Τα μακράς διάρκειας γάλατα θα τοποθετούνται πλέον στο ράφι όπως γίνεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή θα εξακολουθούν να τοποθετούνται στο ψυγείο ώστε να παραπλανάται ο καταναλωτής;
  6. «Το Γάλα που αγοράζει ο καταναλωτής από τα ψυγεία είναι ή μέχρι 5 ημερών ή άνω των 40 ημερών». Αυτοδιαψεύδονται αφού στη συνέχεια αναφέρουν ότι υπάρχουν προϊόντα με διάρκεια ζωής μεταξύ 15 και 40 ημερών. Δεν υπάρχουν προϊόντα κάτω των 15 ημερών γιατί με τη θερμική επεξεργασία το γάλα αντέχει πάνω από15 ημέρες (και πολύ περισσότερο ανάλογα με το ύψος της θερμοκρασίας). Ποιος ο λόγος να μειώνουν τη διάρκεια ζωής του κάτω των 15 ημερών; Και μια σημαντική απορία: για ποιο λόγο γάλα με διάρκεια άνω των 40 ημερών τοποθετείται στα ψυγεία; Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι και το μακράς διάρκειας γάλα εάν ανοιχθεί θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 2-3 ημερών.
  7. «Το γάλα χαμηλής παστερίωσης και το γάλα υψηλής παστερίωσης-μακράς διαρκείας είναι διαφορετικά προϊόντα». Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που όλοι αντιδρούν στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Γιατί έτσι εξομοιώνονται δύο ανόμοια προϊόντα: Το φρέσκο γάλα (γάλα χαμηλής παστερίωσης) και το υψηλής παστερίωσης – μακράς διαρκείας!!! Επομένως αφού η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης γνωρίζει ότι είναι διαφορετικά προϊόντα και παρ’ όλα αυτά προωθεί την εξομοίωσή τους, τότε οφείλει να ομολογήσει ποια είναι τα συμφέροντα που της επιβάλουν να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες.
  8. «η εγχώρια παραγωγή μειώνεται ενώ η εθνική ποσόστωση ανεβαίνει». Ποιο είναι το πρόβλημά τους; Ότι ανεβαίνει η εθνική ποσόστωση; Η εγχώρια αγελαδοτροφία καταρρέει, ο αριθμός των αγελαδοτρόφων και η γαλακτοπαραγωγή μειώνονται λόγω της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Μιας πολιτικής που επιβάλει αυξημένη φορολογία, αυξημένο κόστος ενέργειας, που αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ. Αυτά σε συνδυασμό με την προβληματική χρηματοδότηση, το αυξημένο κόστος διατροφής, την ετεροχρονισμένη εξόφληση των γαλακτοβιομηχανιών προς τους κτηνοτρόφους έχει οδηγήσει τους τελευταίους σε απόγνωση.
  9. «Το όριο των 5 ημερών είναι εμπόδιο για να πουλήσουν στις τοπικές αγορές». Ειλικρινά αδυνατούμε να σχολιάσουμε την συγκεκριμένη θέση, γιατί μια τέτοια θέση μόνο η νοσηρή φαντασία των Χατζηδάκη - Σκορδά μπορεί να αντιληφθεί.
  10. «Οι 5 μέρες δεν αρκούν για να μπορέσουν σε μικρές μονάδες παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε Αθήνα - νησιωτική Ελλάδα». Αλήθεια αν δεν αρκούν οι 5 ημέρες θα αρκούν οι 2 ημέρες του γάλακτος ημέρας; Επειδή όμως όλοι ξέρουμε ότι φρέσκο γάλα υπάρχει και στην Αθήνα, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για λάθος διατύπωση. Οι συντάχτες εννοούν ότι οι 5 ημέρες δεν αρκούν για να έρθει γάλα από άλλες χώρες στην Αθήνα.
  11. « Το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας συνέβαλε στην παρακμιακή πορεία της κτηνοτροφίας». Το μόνο παρακμιακό που αντιλαμβανόμαστε να υπάρχει είναι η πολιτική υγεσλία του Υπουργείου Ανάπτυξης που εξειδικεύεται σε αντιαναπτυξιακές πολιτικές.
  12. Οι Βιομηχανίες θα αυτοδεσμεύονται για την διάρκεια ζωής του παραγόμενου γάλακτος». Θα αναγράφεται στη συσκευασία η μέθοδος επεξεργασίας (θερμοκρασία, χρόνος) ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει την επίδραση της στη θρεπτική αξία και ασφάλεια του γάλακτος;
  13. «Θεσπίζεται το γάλα ημέρας». Ποια η διαφορά του από το φρέσκο; Θα έχει διαφορετική επεξεργασία; Γιατί αν όχι, ποιος ο λόγος που σε αντίθεση με το φρέσκο θα έχει μόνο δυο ημέρες διάρκεια ζωής και όχι 5 ημέρες; Μήπως για να μην μπορεί να φθάσει στην Αθήνα που είναι και η πλειοψηφία των καταναλωτών; Ποιο είναι το μέγεθος της ζήτησης σε τοπικό επίπεδο που εσείς οραματίζεστε να διατίθεται το γάλα ημέρας σε σχέση με την Ελληνική παραγωγή γάλακτος;
  14. «Εισάγουμε το Ελληνικό σήμα». Εδώ και 7 μήνες υποτίθεται εισάγεται, χωρίς να έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, το ελληνικό σήμα το οποίο είναι προαιρετικό. Ξεχάσατε όμως να αναφέρετε ότι εσείς καταργήσατε την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος.
  15. «Η προωθούμενη λύση θα ομαλοποιήσει την αγορά» Η προωθούμενη λύση θα καταστρέψει την ελληνική κτηνοτροφία. Με τα συγκεκριμένα μέτρα δύνεται η δυνατότητα να έρχεται γάλα από άλλες χώρες ακόμη και συσκευασμένο. Έτσι δεν θα πληγούν μόνο οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι βιομηχανίες. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι μεσάζοντες!!!! Επιπλέον εάν κανείς έχει την δυνατότητα να φέρει σε μαζική ποσότητα γάλα από άλλες χώρες για ποιο λόγο να διανύει μεγάλες αποστάσεις σε ακριτικές περιοχές της χώρας για να συγκεντρώνει γάλα από μικρές απομακρυσμένες κτηνοτροφικές μονάδες όταν ο σκοπός του απλά είναι η μεγιστοποίηση των κερδών του; Επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι κτηνοτρόφοι όχι απλά να έχουν πρόβλημα μειωμένων τιμών αλλά πρόβλημα διάθεσης του γάλακτος, κάτι που θα οδηγήσει στον άμεσο αφανισμό τους. Αυτό όμως είναι το σχέδιο των δανειστών μας που με τόσο ζήλο προασπίζεται η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης!!!!

ΠΕΓΔΥ - ΠΣ Χανίων

Χανιά 24-3-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Αντί της βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται στον αγρότη και τον πολίτη βιώνουμε καθημερινά την απαξίωση του κλάδου των γεωπόνων με ότι αυτό επιφέρει στον πρωτογενή τομέα.
    Σε συνέντευξη τύπου (20-3-2014) ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής παρουσίασαν τα στατιστικά στοιχεία του πρωτογενή τομέα στο Νομό Χανίων. Ήταν εκκωφαντική η απουσία των εργαζομένων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Οι υπάλληλοι που μέσα από την καθημερινή τους δουλειά και σε συνεργασία με τους γεωπόνους  του ΚΕΠΠΥΕΛ (για θέματα πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπασμάτων) συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία και τα χρησιμοποιούν, είτε σαν εργαλείο δουλειάς, είτε τα αποστέλλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Οικονομικών-Εφορία, Στατιστική Υπηρεσία κλπ , δεν κλήθηκαν να πλαισιώσουν την παρουσίαση και να  απαντήσουν εμπεριστατωμένα σε πιθανές ερωτήσεις.
    Τα στατιστικά που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου δεν είναι «greek statistics»-στατιστικά που γίνονται για να γίνονται, αλλά πραγματικά στοιχεία-  και γι’ αυτό πρέπει να αποτελέσουν  σημείο συζήτησης και προβληματισμού για την αγροτική παραγωγή στο νομό Χανίων.
    Οι εργαζόμενοι δεν αναζητούν εύσημα αλλά αναγνώριση για ότι πράττουν στα πλαίσια της δουλειάς τους και την προώθηση του πρωτογενή τομέα. Με τον τρόπο αυτό φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΑΟΚ Χανίων είναι  υπάλληλοι άνευ  αντικειμένου αφού φάνηκε  στη συνέντευξη τύπου ότι τα αποτελέσματα ήταν προϊόν των συναδέλφων πεντάμηνης σύμβασης ειδικότητας Πληροφορικής και Διοικητικού και όχι γεωπόνων.
    Θεωρούμε ότι τέτοιες συνεντεύξεις για να έχουν την πρέπουσα σοβαρότητα πρέπει να παρουσιάζονται  από τους αρμόδιους επιστήμονες –γεωπόνους εφόσον πρόκειται για τον πρωτογενή τομέα.


Για το ΠΣ Χανίων της ΠΕΓΔΥ

Δασκαλάκη Άννα
Μουτσοπούλου Μαρία
Βογιατζάκης Παντελής

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΓΕΩΤΕΕ/ΠΚ - Επιτακτική ανάγκη επίλυσης προβλήματος λειτουργίας γραφείων Διοίκησης Παραρτήματός μας

Προς : ΓΕΩΤΕΕ Κεντρική Διοίκηση Θεσσαλονίκη
                                                                                                               

ΚΟΙΝ/ΣΗ 
1. ΥπΑΑΤ Α. Γραφείο Γεν. Γραμματέα, Κον Μελά Δημήτριο, ggram@hq.minagric.gr, Β. Δ/νση Ε.Γ.Ο.Ι  Φαξ 210-5242508 Αχαρνών 2-ΑΘΗΝΑ
2. Υπ.Εσωτερικών Γεν. Δ/νση Προσωπικού ΟΤΑ, Δ/νση Οργανωσης & Λειτουργίας ΟΤΑ Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ    FAX 213-1364616/636

    Μετά την πρόσφατη απόφασή μας στις 7-2-2014 και σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης εκπροσώπων μας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Σπ. Μάμαλη, για την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος κανονικής λειτουργίας του Παραρτήματος μας εξαιτίας της έλλειψης διοικητικού ή άλλου προσωπικού, στην οποία μας υποδείχτηκε η διερεύνηση της δυνατότητας απόσπασης υπάλληλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία απέβη άκαρπη και έχοντας υπόψη τις παραπάνω έγγραφες προσπάθειές σας (σχετ.α- β), σας επισημαίνουμε ότι κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος.
    Όμως, χωρίς να παραγνωρίζουμε την κακή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Επιμελητήριό μας, μετά την εφαρμογή του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους μέσω των κρατικών ομόλογων (PSI) και την απώλεια μεγάλου μέρους των αποθεματικών μας, θεωρούμε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα οικονομικά δεδομένα, στην λογική της ισότητας των μελών και των παραρτημάτων, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία εγγεγραμμένων ανά Περιφέρεια και το διαθέσιμο διοικητικό και γεωτεχνικό προσωπικό που υπηρετεί στα παραρτήματα και την Κεντρική Υπηρεσία (14 άτομα).
    Κατόπιν τούτου, δεν νοείται να μην διαθέτει, ούτε ένα υπάλληλο το Παράρτημά μας, σε μόνιμη βάση και προσωρινά με απόσπαση από άλλο παρ/μα ή την κεντρική υπηρεσία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πάνω από 1600 ενεργά μέλη του, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι άνεργα και μάλιστα την ίδια περίοδο που το ΓΕΩΤΕΕ, ορθώς αναζητεί τρόπους για την είσπραξη των συνδρομών και λοιπών θεσμοθετημένων πόρων του, για να επιβιώσει. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι δεν μπορούν να ισχύουν, δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα μέλη του, είτε ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, είτε στην Bόρεια Ελλάδα, είτε στην Αττική.
    Συνεπώς η εξυπηρέτηση των μελών μας, δεν μπορεί να συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά μέσω τηλεφώνου με την Θεσσαλονίκη ή διαδικτυακά από την Κεντρική Υπηρεσία και μάλιστα χωρίς την παραμικρή αναζήτηση προσωρινής λύσης στα πλαίσια της νομιμότητας (ακόμη και της εφαρμογής της ΚΥΑ 87125/1-12-2010(ΦΕΚ 1943β) για προσωρινή πρόσληψη της πρώην συμβασιούχου υπαλλήλου μας Ελένης Παπαδακάκη μέχρι την οριστική και αμετάκλητη δικαστική επίλυση της μη επαναπρόσληψής της).   
    Επειδή το ζήτημα της επί 3ετία μη λειτουργίας του Αυτοτελούς Γραφείου Διοίκησής μας, δεν μπορεί να περιμένει άλλο και μάλιστα παραμονές νέας μετακόμισης, που προϋποθέτει καταγραφή υλικού, τακτοποίηση αρχείων και φακέλων, ιδιαίτερα εκείνων οικονομικού περιεχομένου αλλά και την συμπλήρωση του φακέλου του οικονομικού απολογισμού του οικ .έτους 2012 και την ολοκλήρωση του οικονομικού απολογισμού του οικ. Έτους 2013, που εκκρεμεί σε εφαρμογή των ισχυουσών σχετικών διατάξεων, (βλ. σχετ. γ-δ), παρακαλούμε όπως εισαχθεί το θέμα για λήψη απόφασης που θα δρομολογήσει λύση άμεσα στο αδιέξοδο της λειτουργίας μας αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει το Παρ/μα μας, προκειμένου να ανακαινιστεί το κτήριο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ , που μας εγκρίθηκε η παραχώρησή του πρόσφατα, πριν την μετακόμιση των γραφείων.
    Τέλος, θεωρούμε ότι για την προσωρινή άμεση αντιμετώπιση των οξυμένων τρεχουσών διοικητικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων, θα πρέπει να γίνει εισήγηση προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Αγροτ.Αναπτ.&Τροφίμων και Εσωτερικών (που κοινοποιείται το παρόν έγγραφο) για διευκόλυνση των παρακάτω αναφερόμενων μελών, της Διοικούσας Επιτροπής μας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα για απαλλαγή από τα καθήκοντά τους τουλάχιστον για μία ημέρα εβδομαδιαίως μέχρι κάλυψης της κενής θέσης του Αυτοτελούς Γραφείου Διοίκησής μας, στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας (βλ. σχετ. δ και ε.):

 α) Στυλιανού Ευγενία, Αντιπρόεδρος, υπάλληλος Δήμου Αστερουσίων-Αρχανών,
 β)Ντουντουνάκης Ελευθέριος, Γεν.Γραμματέας, υπάλληλος Περιφ. Κρήτης ΔΑΟΚ Π.Ε Χανίων,
γ) Τίγκιλης Γεώργιος, Οργανωτικός Γραμματέας, υπάλληλος Δήμου Ηρακλείου,
δ)Φωτάκης Ιωάννης, Οικον. Υπεύθυνος, υπάλληλος Δ/νσης Δασών Χανίων Αποκ. Δ/σης Κρήτης
ε)Ξυλούρη Γεωργία, μέλος Δ.Ε και μέλος Επιτροπής Παραλαβής υλικών & δαπανών, υπάλληλος  Δ/νσης Δασών Ηρακλείου Αποκ. Δ/σης Κρήτης

                           
                            Ο   Πρόεδρος Δ.Ε


                            Δρ.Αλ.Στεφανάκης

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Σεμινάριο - Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία κηπευτικών

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Ηρακλείου και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, πρόκειται να πραγματοποιήσουν σεμινάριο με θέμα "Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία κηπευτικών". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 στις 15:00, στο χώρο του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΚ, Λεωφόρος Δημοκρατίας 35. Την επομένη, Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε θερμοκήπια της Ιεράπετρας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γεωπόνους. Έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των εχθρών των κυριότερων θερμοκηπιακών κηπευτικών. Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι ερευνητές και συνάδελφοι γεωπόνοι με εμπειρία στις εφαρμογές. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα για διευκόλυνση της διοργάνωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014
15:00 – 15:30
Δρ. Ροδιτάκης Εμμανουήλ
Ειδικός Επιστήμων, ΕΛΓΟ Δήμητρα
Κυριότεροι εχθροί κηπευτικών
15:30 – 16:00
Δρ. Αλυσσανδράκης Ελευθέριος
Γεωπόνος Φυτοπροστασίας MSc, PhD Μελισσοκομίας
Ωφέλιμοι οργανισμοί στην ολοκληρωμένη φυτοπροστασία
16:00 – 16:15
Ερωτήσεις
16:15 – 16:45
Δρ. Τσαγκαράκου Αναστασία
Ερευνητής Β, ΕΛΓΟ Δήμητρα
Ανθεκτικότητα στα εντομοκτόνα και εργαλεία διαχείρισης της – αναφορά στο πληροφοριακό σύστημα "ΓΑΛΑΝΘΟΣ"
16:45 – 17:15
Δρ. Τζωρτζακάκης Εμμανουήλ
Ερευνητής Β, ΕΛΓΟ Δήμητρα
Νηματώδεις των κηπευτικών
17:15 – 17:30
Ερωτήσεις
17:30 – 17:45
Διάλειμμα
17:45 – 18:15
Σκλιβάκης Ιωάννης
Γεωπόνος, Βιοτόπιο
Εφαρμογή ολοκληρωμένης καταπολέμησης εχθρών σε καλλιέργειες τομάτας και πιπεριάς
18:15 – 18:30
Ερωτήσεις
18:30 – 19:00
Μπρέντα Ελένη
Γεωπόνος, Anthesis
Εφαρμογή ολοκληρωμένης καταπολέμησης εχθρών σε καλλιέργειες αγγουριάς και μελιτζάνας
19:00 – 19:15
Ερωτήσεις
Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014
11:00 – 13:00
Επίσκεψη σε θερμοκήπια της Ιεράπετρας με καλλιέργειες τομάτας, πιπεριάς, αγγουριού και μελιτζάνας.
Η μετάβαση στην Ιεράπετρα θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των συμμετεχόντων.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Καλύτερη Τροφή - Λιγότερα Απόβλητα. Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΣΔΑΚ

Ενημερωτικό Σημείωμα
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΦΗ – ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΣΔΑΚ με την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Κρήτης- Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας

Ο ΕΣΔΑΚ με την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Κρήτης – Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας διατροφής παράλληλα με την πρόληψη των αποβλήτων τροφίμων.
Σκοπός του προγράμματος είναι να μεταδοθεί στους πολίτες γνώση και τεχνογνωσία για την διαχείριση των τροφίμων από την αγορά μέχρι την κατανάλωση έτσι, ώστε αυτά να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες, να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ποιότητα μέχρι την κατανάλωση και γενικότερα να αξιοποιούνται όσο καλύτερα γίνεται, χωρίς απώλειες και απόβλητα που μπορούμε να προλάβουμε. 
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος και θα υλοποιηθεί στο αγρόκτημα  του ΤΕΙ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου.  Θα γίνουν 2 τμήματα, μιας ημέρας το καθένα, στις εξής ημερομηνίες: Σάββατο 5 Απριλίου, 10.00 – 15.00 και Δευτέρα 7 Απριλίου, 17.00 – 22.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν προτίμηση για συγκεκριμένη ημερομηνία.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχών στα τηλέφωνα 2810-361625, 2810-361617 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση esdak@otenet.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια της Δράσης 2: «Πρόληψη αποβλήτων τροφίμων» του προγράμματος LIFE10 ENV/GR/622 «Ανάπτυξη και επίδειξη ενός εργαλείου υποστήριξης της πρόληψης αποβλήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - WASP Tool» με επικεφαλής συντονιστή  το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει πιλοτικό χαρακτήρα και προσφέρεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους με μοναδική υποχρέωση να βοηθήσουν την ερευνητική προσπάθεια με την συμπλήρωση ερωτηματολογίου καταγραφής των αποβλήτων τους πριν και μετά την παρακολούθηση του προγράμματος. Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση του ίδιου του εκπαιδευτικού προγράμματος και για τον σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων σχετικά με την πρόληψη των αποβλήτων τροφίμων, ενώ οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τον ορθό χειρισμό των τροφίμων στην καθημερινή πράξη.
Ακούγεται παράλογο στις μέρες μας, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως πετιούνται περί τα 2 δισ. τόνοι τροφίμων, δηλαδή 30-50% της παγκόσμιας παραγωγής. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το να υπάρχουν απόβλητα τροφίμων δεν είναι μόνο κοινωνικά απαράδεκτο, αλλά δημιουργεί και τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Ταυτόχρονα αποτελεί οικονομική σπατάλη και παραπέμπει σε ανορθολογικό τρόπο εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.
Τα νοικοκυριά παράγουν το 50% του συνόλου των τροφικών αποβλήτων, ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον το 60% εξ αυτών δεν ανήκουν πραγματικά στα σκουπίδια. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά αφορά ευπαθή τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά, αλλά και τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μάλλον πετάγονται από λάθος κατανόηση της σήμανσης λήξης. Τα αίτια για την ύπαρξη των αποβλήτων τροφίμων στα νοικοκυριά παραπέμπουν στην έλλειψη πληροφόρησης και γνώσης σχετικά με τη σωστή διαχείριση των τροφίμων.
Ο ΕΣΔΑΚ εκτιμά ότι η  εκπαιδευτική δράση που εγκαινιάζεται θα συμβάλει στην πρόληψη των αποβλήτων τροφίμων, άρα στην μείωση των αποβλήτων γενικότερα και στην προστασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ενότητα 1:  Αγοράζω με κριτήρια
Επικεντρωνόμαστε στα κριτήρια ποιότητας των τροφίμων και διευκρινίζουμε ονομασίες και τύπους αυτών, όπως προϊόντα light, ολικής άλεσης, χυμός, νέκταρ, γιαούρτι, επιδόρπιο γιαούρτης, γάλα φρέσκο, γάλα υψηλής παστερίωσης κλπ.
Διευκρινίζουμε ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν σχέση με την υγεία, το πολιτιστικό υπόβαθρο, τις πρώτες ύλες και την τεχνολογία παραγωγής (π.χ. μεταλλαγμένα, Ε, γραβιέρα, μυζήθρα κ.λπ.).
Διευκρινίζουμε τη σήμανση λήξης των τροφίμων σε σχέση με την πραγματική διάρκεια ζωής.
Ενότητα 2:  Διατηρώ - Συντηρώ με γνώση
Επικεντρωνόμαστε σε τεχνικές συντήρησης και εξυγίανσης για τις κύριες ομάδες τροφίμων (Λαχανικά και φρούτα, Γαλακτοκομικά , Κρέατα & κρεατοσκευάσματα, Προψυγμένα- κατεψυγμένα, Μαγειρεμένα φαγητά)   με σκοπό την ασφαλή διατροφή και πρόληψη των αποβλήτων.

Ενότητα 3: Μαγειρεύω με τεχνική και ασφάλεια
Αναφερόμαστε στους σκοπούς του μαγειρέματος (διατροφική σύνθεση, εξυγίανση, συντήρηση) και στις τεχνικές μαγειρέματος (βρασμός, φούρνος, χύτρα ταχύτητας, φούρνος μικροκυμάτων κ.λπ.) με τα αποτελέσματά τους ως προς τους ανωτέρω σκοπούς.
Βαρύτητα δίνουμε στην εξυγίανση με στόχο την ασφάλεια στην κατανάλωση περισσευμάτων.

Ενότητα 4: Καταναλώνω – Δεν σπαταλώ – Προστατεύω το περιβάλλον
Επικεντρωνόμαστε στον προγραμματισμό των μερίδων σε σχέση με τις διατροφικές ανάγκες  και στη διαχείριση των περισσευμάτων (αναθέρμανση, κατάψυξη, αξιοποίηση σε νέα συνταγή, συσκευασία, προσφορά) με σκοπό την πρόληψη αποβλήτων τροφίμων.
Αναφερόμαστε στη σωστή χρήση του ψυγείου και της κατάψυξης καθώς και στα χαρακτηριστικά και τη διαχείριση των υλικών συσκευασίας που είναι κατάλληλα για τρόφιμα.
 

Αρχεία

Πηγή: https://www.heraklion.gr/ourplace/general-statements/hmerologio-trofimwn-11032014.html

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση - Εμπορία γεωργικών φαρμάκων - ηλεκτρονική καταγραφή και συνταγογράφηση

Η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
"ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ"
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 17:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα "Καστελλάκη".

Στην συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και ειδική εισήγηση για το βακτήριο Xyllela fastidiosa από τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Γκούμα.

Σχετικά αρχεία:
Πρόσκληση

ΠΟΓΕΔΥ - ΠΟΣΕΥΓ - Απεργιακές κινητοποιήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
(ΠΟΣΕΥΓ)

Αθήνα 10-3-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε έκτακτη συνεδρίασή της και αφού επανεκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασής της σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο Τομέα και συγκεκριμένα κηρύσσει:

  • 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.
  • 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση Την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.
Στις 12 και στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Απεργιακά Συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι
1. Αμέσως μετά τις εν λόγω απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με σκοπό την εκτίμηση και περαιτέρω κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του Δημοσίου Τομέα.
2. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά και ευρύτερα της Κοινωνίας, για την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, από την Κυβέρνηση και την Τρόικα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά, θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014, στις 13:00.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

  • Καλούν κάθε Πρωτοβάθμιο Σύλλογο ή Σωματείο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, να πάρουν στα χέρια τους το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες για το επόμενο διάστημα, για να δημιουργήσουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και δυναμική του αγώνα μας.
  • Καλούν κάθε εργαζόμενη, εργαζόμενο, του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα, ελεύθερο επαγγελματία, μικρομεσαίο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο και νέα να στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΟΛΟΥΣ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης για την πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Παράρτημα Κρήτης  και τον Οργανισμό ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων στο πλαίσιο της Νέας Κ.Α.Π.: Προοπτικές και Ευκαιρίες για τα Προϊόντα της Κρήτης»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου2014 και ώρα 9:30 το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα «Καστελλάκη»  οδός Κορωναίου 9.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα μέτρα της νέας ΚΑΠ που αφορούν την  πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων. Θα συζητηθούν επίσης οι νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης.
Στην ημερίδα θα γίνει η τελετή απονομής σήματος ποιότητας  (brand name) «ΚΡΗΤΗ» στις πρώτες πιστοποιημένες  Kρητικές επιχειρήσεις.
Πρόγραμμα Ημερίδας:
«ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»
09:30 – 10:00  ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
10:00 – 10:15  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
 κ. Σταύρος Αρναουτάκης – Περιφερειάρχης Κρήτης

Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Συντονιστήςκ. Νικόλαος  Μαυράκης – Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης

10:15 – 10:45  κα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής & Αλιείας & Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης

Θέμα: «Τα πεπραγμένα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό & τον Αγροδιατροφικό Τομέα της Κρήτης»

10:45 – 11:15  κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης – Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, παράρτημα Κρήτης

Θέμα: «Η αστείρευτη δύναμη των προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα της Κρήτης και η πιστοποίηση με το σήμα «Κρήτη»

11:15 – 11:45  Τελετή απονομής σήματος ποιότητας «ΚΡΗΤΗ»  στις πιστοποιημένες επιχειρήσεις
11:45 – 12:15  Ερωτήσεις / Συζήτηση
12:15 – 12:45  Διάλειμμα για καφέ

Β’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Συντονιστήςκ. Ζαχαρίας Σωμαράς – Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης
12:45 – 13:15  κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν – Πρόεδρος ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Θέμα: «Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων στο πλαίσιο της νέας Κ.Α.Π.»
                   
13:15 – 13:45  κα Φωτεινή Σηφακάκη - Τεχνολόγος Φυτικής Παραγωγής,  Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητος Αγροτικών Προïόντων, ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Θέμα: «Τα πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης, η πορεία και η διαδικασία των ελέγχων».

13:45 – 14:15  Ερωτήσεις / Συζήτηση
14:15 – 14:30  Συμπεράσματα / Κλείσιμο ημερίδας

ΓΕΩΤΕΕ - Ενημερωτική συνάντηση για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερωτική συνάντηση για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»
Αθήνα, Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

    Με αφορμή την έκδοση της 2ης Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2007-2013, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), σε συνεργασία με τον Διοικητικό Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ., διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση στην Αθήνα, την Δευτέρα 10 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ., στο ισόγειο του κτιρίου του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών (Λεωφόρος Αθηνών 54-56). Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των συντακτών των φακέλων των αιτήσεων ενίσχυσης, πάνω στα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Η ενημερωτική συνάντηση είναι ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
    Σημειώνουμε ότι βρίσκονται στη διαδικασία προγραμματισμού και θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό και άλλες παρόμοιες ενημερωτικές συναντήσεις, στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΕΓΔΥ - Δελτίο Τύπου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η επίθεση της δικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ γίνεται ολοένα και πιο σφοδρή. Διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο, δραστική μείωση μισθών, φοροληστεία, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, επέκταση ελαστικών σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση απολύσεων, πλειστηριασμοί και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Ο «εξορθολογισμός» και η «εξυγίανση» του δημόσιου τομέα που δήθεν επιχειρείται μέσω των νέων οργανογραμμάτων, την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών και του νομοσχεδίου που έφερε η Κυβέρνηση στη Βουλή για την αξιολόγηση και τις καταργήσεις οργανισμών δεν έχουν στόχο ούτε την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ούτε αποτελούν μόνο μνημονιακές απαιτήσεις. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, είναι στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ (Συνθήκη του Μάαστριχτ, Λευκή, Πράσινη Βίβλος, Στρατηγική της Λισσαβόνας, κτλ.) με στόχο την παραπέρα προσαρμογή της Δημόσιας Διοίκησης στις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας-ανταγωνιστικότητας, την πλήρη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και την ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται (αλλαγή εργασιακών σχέσεων εργασίας, απολύσεις, υποβαθμισμένες και ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες για τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον μικρό και μικρομεσαίο αγρότη). Εξάλλου το ομολογούν και οι ίδιοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ΥΔΜΗΔ, Κ. Μητσοτάκη, η «ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» ή ότι «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ»….

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε πλέον αυταπάτες ότι εμάς τους γεωτεχνικούς-γεωπόνους δεν μας αφορούν τα μέτρα, λόγω του κλάδου μας, του επιπέδου εκπαίδευσης (ΠΕ), των πολλών προσόντων μας ( κάτοχοι μεταπτυχιακού, διδακτορικού κτλ.), του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), ή της κομματικής μας ταυτότητας. Οι απολύσεις μας αφορούν όλους, γιατί δεν έχουν χρώμα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των χιλιάδων εκπαιδευτικών με ή χωρίς μεταπτυχιακά και διδακτορικά που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, των γιατρών, και ο κατάλογος των απολύσεων είναι μακρύς.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί οργανικές θέσεις και απολύει εργαζόμενους, νοικιάζονται εκατοντάδες άνεργοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σε άλλες υπηρεσίες στο Δημόσιο μέσω ΜΚΟ ή μέσω ΟΑΕΔ με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και ασφαλιστική κάλυψη.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ το σχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ όλων των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση στο ΥΠΑΑΤ. Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους.
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Να πάρουν πίσω το έγγραφο με τα περιγράμματα θέσεων. Δεν έχουμε αυταπάτη ότι αυτά θα αποτελέσουν ένα από τα εργαλεία των επερχόμενων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Τα περιγράμματα θέσεων πρέπει να γίνουν με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών, των αγροτών και το λαού και όχι να αποτελούν άσκηση επί χάρτου.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην απεργία την ημέρα κατάθεσης & ψήφισης του σχεδίου νόμου του ΥΔΜΗΔ για τις καταργήσεις φορέων Δημοσίου και την «αξιολόγηση» των ΔΥ που στόχο έχει την επιβολή στους χώρους εργασίας του νόμου του φόβου και της σιωπής.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

Διαβούλευση επί του Προσχεδίου Διαχείρισης υδατικών πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης (GR 13)

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, σας προσκαλούν σε Ημερίδα με θέμα:

«Διαβούλευση επί του Προσχεδίου Διαχείρισης υδατικών πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης (GR 13)»

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, 9:3 0 π.μ., Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα ‘‘Καστελλάκη’’, Κορωναίου 9, Ηράκλειο

Τα κείμενα του Σχεδίου Διαχείρισης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://wfd.opengov.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα : 2106931 2 72 , 2106931250 (κ . Τασόγλου) και 2813404136 (κ . Κριτσωτάκη).